Page 7 of 137 FirstFirst ... 567891757107 ... LastLast
Results 61 to 70 of 1362

Thread: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

  1. #61
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Successful pings both by netbios AND ip... The Dell machine is now DHCP (I don't think it was last night when I connected successfully!)

    I'm not sure what kind of errors you're asking about. I get this when I try to ssh to the Dell:
    ssh: connect to host DELL-Ubuntu port 22: Connection refused
    I'm back to the lack-of-prompt when I try my mount command...
    Last edited by wilberfan; November 10th, 2006 at 07:16 AM.
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

  2. #62
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    can you connect to either machine from windows?

  3. #63
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Quote Originally Posted by dmizer View Post
    can you connect to either machine from windows?
    Yep. Just connected from Xp (on the AMD) to Ubuntu (on the Dell). Quick n' easy!
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

  4. #64
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    okay ... try this ... can you mount (using cifs) from the amd booted to ubuntu to the dell booted in windows?
    Last edited by dmizer; November 10th, 2006 at 08:44 AM.

  5. #65
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Quote Originally Posted by dmizer View Post
    okay ... try this ... can you mount (using cifs) from the amd booted to ubuntu to the dell booted in windows?
    That would be a negatory. (But the Dell under XP connects like that [snapping fingers] to the AMD under Ubuntu.)
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

  6. #66
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    alright ... i have a machine i can set up to install edgy. gimme a bit to see if i can't sort things out.

  7. #67
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Quote Originally Posted by dmizer View Post
    alright ... i have a machine i can set up to install edgy. gimme a bit to see if i can't sort things out.
    I'll be REALLY interested to hear what you discover!
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

  8. #68
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Quote Originally Posted by wilberfan View Post
    I'll be REALLY interested to hear what you discover!
    unfortunately ... i discovered absolutely nothing. i currently post from edgy. i installed the system, got all the updates, have the current kernel, and configured my system to mount samba shares line by line according to my howto and, after discovering that my server's smb.conf file had the wrong share directory, i was able to connect and view my shares right away.

    i mounted both manually and via fstab, and everything worked just like it should. but i'm working with a completely stock install. zero tweaks with the exception of my cpu fan module, and configuring my gnome-panel the way i like it.

    all i can think of at this point is firewalls? you had static ip before ... can you give me a bit of information on how you have your network configured? what kind of changes (networking and/or security) have you made to your system ... maybe i can duplicate your setup ... i really don't know what's holding you up, but i'd sure like to figure it out.
    Last edited by dmizer; November 12th, 2006 at 02:03 PM.

  9. #69
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    I don't think I've made any network tweaks to a 'stock' system!

    I wonder if there's more network weirdness related to this specific hardware? I had an issue for awhile with my AMD machine, where it would only have internet connectivity if I selected the ethernet card that was NOT connected to the router!

    There was a second card installed in a PCI slot, and when I first installed edgy, I could only connect to the web if I went into network settings and selected that PCI card--but the ethernet cable was physically plugged into the onboard eth0 card!!

    I physically removed the PCI card, and reinstalled Edgy--that seemed to end that confusion? Of course, now I can't remember if that was the 64bit Edgy or (this) 32bit Edgy...

    I have a D-Link DI-604 router that both machines are plugged into. No special modifications to that... I have a couple of port-forwarding settings for bittorrent, etc. I have no software firewalls installed (unless they come with the distribution).

    I installed the kubuntu-desktop. I've added all the non-free codecs, etc, necessary to play back all my media files...

    What kinds of tweaks would I have to have made to possibly be a factor?

    [edit] I went back and looked--the ethernet card weirdness was with Freespire. But, still... There might be some hardware issues?
    Last edited by wilberfan; November 12th, 2006 at 06:03 PM.
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

  10. #70
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Southern California
    Beans
    494
    Distro
    Lubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    I just noticed that something has added three lines to the end of my smb.conf file:

    [AMD-64Files]
    path = /media/samba/
    browsable = yes
    read only = no
    guest ok = no
    create mask = 0644
    directory mask = 0755
    force user = amdsignin
    force group = amdsignin
    available = no
    public = no
    writable = no
    Is there something in Edgy that does that??
    "He who lives by the penguin, dies by the penguin."
    (at least 'till he figures out what he's doing!)

Page 7 of 137 FirstFirst ... 567891757107 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •