Page 31 of 137 FirstFirst ... 2129303132334181131 ... LastLast
Results 301 to 310 of 1362

Thread: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

  1. #301
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    parsing options: rw,guest,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=07 77

    mount.cifs kernel mount options unc=//192.168.1.9\DATOS,ip=192.168.1.9,user=root,ver=1,r w,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777
    mount error 20 = Not a directory
    Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g.man mount.cifs)

    No firewall. The share is accesible through smbfs in Ubuntu box and through Netbios from XP box, but I have problems with accents so I am trying cifs. Iocharset and codepage in smbs don't change anything.

    Join the club ... ... another kick in the wall!!!

  2. #302
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    wait a second ...

    what is the output of:
    ls /media

  3. #303
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    jose@portatil-jose:~$ ls /media
    NAS WinXP
    jose@portatil-jose:~$

    I have two folders, NAS for the share in CHD3LAN an WinXP for a NTFS partition in the local drive.

  4. #304
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    4

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    been trying to use these instructions to mount drive attached to Airport Extreme base station. I can connect as CIFS from my windows xp machine, connect using Airport Disk Utility from my mac mini, but in ubuntu having troubles. i am not a linux guru to say the least. i can usually follow and sometimes-often understand instructions but cannot effectively troubleshoot error messages like this:

    ***EDITED FOR PRIVACY***
    user@ubuntu:~$ sudo mount -a
    mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on //192.restofip/sharename,
    missing codepage or other error
    In some cases useful info is found in syslog - try
    dmesg | tail or so

    user@ubuntu:~$ dmesg | tail
    [ 64.191206] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
    [ 64.191214] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
    [ 64.518288] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
    [ 64.518316] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
    [ 64.518319] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
    [ 73.498892] eth0: no IPv6 routers present
    [ 387.016651] CIFS VFS: No username specified
    [ 387.016702] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -22
    [ 684.666692] CIFS VFS: No username specified
    [ 684.666710] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -22
    ***END***


    It seems like when trying to mount it is not properly getting the creds from /root/.smbcredentials
    Or is this possibly a hiccup related to it being a somewhat NAS-like hardware? Any ideas?

  5. #305
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    no reason to mask your local ip (192.168.x.x) as it doesn't reveal anything private.

    please post your entire mount line in your fstab. also, did you create your .smbcredentials file with a gui editor?

  6. #306
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    4

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    aye, sometimes i be a little overzealous in my privacy effort. *shrug*...

    Here is the line in fstab:

    //192.168.1.100/sharename /media/sharename cifs credentials=/root/.smbcredentidentials,iocharset=utf8,file_mode=0777 ,dir_mode=0777 0 0


    No gui editor touched this file, did nano from terminal. Appreciate any suggestions!

  7. #307
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    4

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    whoops, lets try that again. here is the actual line in fstab:

    //192.168.1.100/sharename /media/sharename cifs credentials=/root/.smbcredentials,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_ mode=0777 0 0

  8. #308
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kitakyushu Japan
    Beans
    9,361
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Quote Originally Posted by vanaltj View Post
    whoops, lets try that again. here is the actual line in fstab:

    //192.168.1.100/sharename /media/sharename cifs credentials=/root/.smbcredentials,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_ mode=0777 0 0
    in the file, are there any spaces in the username or password ... also any spaces before and/or after the equal sign? there cannot be spaces in this file.

    if there are no spaces, try mounting manually with this line:
    Code:
    sudo mount -t cifs //192.168.1.100/sharename /media/sharename -o username=basestationusername,password=basestationpassword,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777

  9. #309
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    Any idea for my problem?

    The "wallknocker"

  10. #310
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Mount samba shares with utf8 encoding using cifs

    More clues:
    I have an XP box in my net. I have shared a folder in the XP box and have changed the fstab line with the ip and name of the shareinXP. Everything works perfect.

    I think the problem is in the Samba version of the CHD3LAN device. No support for Unicode?

Page 31 of 137 FirstFirst ... 2129303132334181131 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •