Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 35 of 35

Thread: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

  1. #31
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    7

    Re: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

    hey i too am having this problem with Intel 82845G graphics controller and my xorg.conf file shows it is using i810 driver.My motherboard is of mercury and monitor is of LG 500E.Now the problem is that i can't get resolution more than 640x480.also my gdm is not starting using the command
    /etc/init.d/gdm start
    actually it says it failed to do so.
    i tried various solutions of 855 resolutin but they didn't work out.........
    and this might be due to the fact that i don't know my monitor's vert refresh and horz sync rate plus videoram.How can i know that??
    Plz give any idea vat to do ???
    will driver or biosupdate help solving the problem?
    my bios version is american megatrends inc. version 07.00T

  2. #32
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Philly PA, USA
    Beans
    90
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

    Quote Originally Posted by jr_G-man View Post
    FYI,

    A BIOS update resolved this problem for me.

    I have a Dell Optiplex GX260. It HAD the A06 BIOS. I upgraded it to A09...and I get normal resolutions.

    If this is an option, I highly recommend giving it a shot.
    The same fix worked for me after trying the 855resolution route...

    /J

  3. #33
    Join Date
    Jan 2005
    Beans
    29

    Re: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

    just as an fyi, the tip on upping the onboard video ram to 8mb (from 1mb) solved the problem for me.

    i810 chipset, PCBSD

  4. #34
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Switzerland
    Beans
    48
    Distro
    Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

    Hi,

    I have feisty with kdm and I wasn't able to change my graphics driver from system settings. The 1st message in the thread solved my problem. Here is my xorg.conf for interested souls

    Code:
    Section "Files"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/misc"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/Type1"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/100dpi"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/75dpi"
    	# path to defoma fonts
    	FontPath	"/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
    EndSection
    
    Section "Module"
    	Load	"i2c"
    	Load	"bitmap"
    	Load	"ddc"
    	Load	"dri"
    	Load	"extmod"
    	Load	"freetype"
    	Load	"glx"
    	Load	"int10"
    	Load	"vbe"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"CoreKeyboard"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    	Option		"Device"		"/dev/input/mice"
    	Option		"Protocol"		"ImPS/2"
    	Option		"ZAxisMapping"		"4 5"
    	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Synaptics Touchpad"
    	Driver		"synaptics"
    	Option		"SendCoreEvents"	"true"
    	Option		"Device"		"/dev/psaux"
    	Option		"Protocol"		"auto-dev"
    	Option		"HorizScrollDelta"	"0"
    EndSection
    
    #Section "InputDevice"
    #	Driver		"wacom"
    #	Identifier	"stylus"
    #	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    #	Option		"Type"		"stylus"
    #	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    #EndSection
    
    #Section "InputDevice"
    #	Driver		"wacom"
    #	Identifier	"eraser"
    #	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    #	Option		"Type"		"eraser"
    #	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    #EndSection
    
    #Section "InputDevice"
    #	Driver		"wacom"
    #	Identifier	"cursor"
    #	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    #	Option		"Type"		"cursor"
    #	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    #EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier	"Generic Video Card"
    	Driver		"vesa"
    	BusID		"PCI:0:2:0"
    EndSection
    
    Section "Device"
    Identifier "Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller"
    Driver "i810"
    BusID "PCI:0:2:0"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"Generic Monitor"
    	Option		"DPMS"
    	HorizSync	28-51
    	VertRefresh	43-60
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    #	Device		"Generic Video Card"
    	Device		"Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller"
    	Monitor		"Generic Monitor"
    	DefaultDepth	24
    	SubSection "Display"
    		Depth		1
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		4
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		8
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		15
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		16
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		24
    		Modes		"1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier	"Default Layout"
    	Screen		"Default Screen"
    	InputDevice	"Generic Keyboard"
    	InputDevice	"Configured Mouse"
    #	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    #	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    #	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
    	InputDevice	"Synaptics Touchpad"
    EndSection
    
    Section "DRI"
    	Mode	0666
    EndSection
    edit: By the way I have this on a Dell D410 laptop

  5. #35
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    1

    Re: HOW TO: Configuring Xorg for use with Intel i810 and higher video cards

    I've been having a similar problem with my laptop screen resolution. Somehow I managed to reset it to 1024 x 768 from 800 x 600 but since I have a 1440 x 900 Widescreen LCD screen, this resolution still looks very primitive. I am able to change the configuration using a GUI program and it allows me to change the screen model to Generic, LCD Panel 1024 x 768 (widescreen) and resolution to 1024 x 768 but I am unable to do the same for Generic, LCD Panel 1440 x 900 (widescreen) and resolution to 1440 x 900. Please help!

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •