Results 1 to 7 of 7

Thread: unable to paste using middle mouse button

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    4

    unable to paste using middle mouse button

    Most X apps will let me paste text using the middle mouse button. Whenever I middle-mouse into a forum post here, it just inserts a space.

    The only way I have found to paste text from emacs is to paste it into gedit first, then ctrl-c ctrl-v it into my forum post. Is there a better way?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    /dev/root
    Beans
    7,203

    Re: unable to paste using middle mouse button

    I have noticed that it does not work well with chromium-browser, while it works well with firefox.

    In chromium-browser you can still mark text in a terminal window and select the pull-down menu Edit -- Copy, and then Paste into the edit box of the forum post. So you need no detour via gedit.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    England
    Beans
    Hidden!

    Re: unable to paste using middle mouse button

    I have autoscroll set in Firefox and a middle click does not paste on the first attempt but just shows the autoscroll cursor; however, a second middle click immediately after the first pastes the highlighted text exactly as expected.
    DISTRO: Xubuntu 12.04-64bit --- Code-tags --- Boot-Repair --- Grub2 wiki & Grub2 Basics --- RootSudo

  4. #4
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    4

    Re: unable to paste using middle mouse button

    I'm using google-chrome. The Edit : Paste function in google-chrome doesn't seem to pull from the X-windows mouse selection buffer either; it seems to pull only from the clipboard. My urxvt terminal (at least as I have it configured) has no pulldown menus for copying text to the clipboard. Also, my emacs configuration doesn't seem to copy text to the clipboard -- only to the X selection buffer.

    Another possibly-related problem is that this ckeditor text editing area hijacks a bunch of other handy events like ctrl-L and ctrl-U. Not to be too old-fashioned, but a simple <textarea> would work a lot better for me, per the principle of least surprise.
    Last edited by joee2; June 7th, 2014 at 10:31 PM. Reason: formatting

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Williams Lake
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: unable to paste using middle mouse button

    Right-click always works for copy/paste in Chromium. The standard keyboard shortcuts also work.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2014
    Beans
    4

    Re: unable to paste using middle mouse button

    Quote Originally Posted by cariboo907 View Post
    Right-click always works for copy/paste in Chromium. The standard keyboard shortcuts also work.
    There are two mechanisms for transferring strings between X Windows applications. You can read about them here:

    http://www.jwz.org/doc/x-cut-and-paste.html

    The "primary selection" technique is handy because some apps, like the urxvt terminal I use, don't have a "copy" menu item to send the selection to the clipboard. It also saves a couple keystrokes, FWIW.

    Nearly all X applications that manipulate text (and certainly the 3 popular web browsers google-chrome, chromium, and firefox) let you insert the primary selection using the middle mouse button. Most web sites (stackoverflow and gmail, for example) accept such middle-mouse-button insertions fine. But it seems that the ckeditor widget used by this forum is doing something that interferes with this system.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    France.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Lubuntu Development Release

    Re: unable to paste using middle mouse button

    TBH, I cannot reproduce either. Would you be using any extension that would interfere ?
    | My old and mostly abandoned blog |
    Linux user #413984 ; Ubuntu user #178
    J'aime les fraises.
    Nighty night me lovelies!

    | Reinstalling Ubuntu ? Please check this bug first ! |
    | Using a ppa ? Please install ppa-purge from universe, you may need it should you want to revert packages back |
    | No support requests by PM, thanks |

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •