Results 1 to 7 of 7

Thread: Whisker menu button very slow to appear after login

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    5,520
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Whisker menu button very slow to appear after login

    I have a strange issue with whisper menu (Xubuntu 14.04, 64bit). I like to set a custom icon for it (a penguin) instead of the default rat. As soon as I do this, I find that the menu button take a long time to appear on the panel after I log in - several minutes. If I add a second whisper menu to the panel, this one appears immediately until I change the icon.
    Has anyone else seen this? Found a solution, even?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    304

    Re: Whisper menu button very slow to appear after login

    I suggest that you add your findings to the upstream report.

    https://github.com/gottcode/xfce4-wh...ugin/issues/86
    GNU/Linux

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    5,520
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Whisker menu button very slow to appear after login

    Thanks for the link brainwash, but that's not quite the same thing. My issue is that the menu button does not appear on the panel, not that the menu is slow to draw after I click the button.
    Here is my panel when I first log in. The menu button on the right has the default image and always appears instantly:
    Screenshot - 050514 - 09:24:45.png
    A couple of minutes later, the one on the left with a custom icon appears:
    Screenshot - 050514 - 09:31:43.png
    I've tried both gif and png images.

    I'll wait for a while before logging a bug, and see if anyone here already knows about it.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    The New Forest
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: Whisker menu button very slow to appear after login

    I've just tried with a couple of stock icons - no issue with those, is this icon you're using a real custom one - eg something you've knocked up or got elsewhere? If so link it here and I'll try with that.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    5,520
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Whisker menu button very slow to appear after login

    These are they. I copied them from the web somewhere a long time ago.

    https://drive.google.com/file/d/0B0g...it?usp=sharing
    https://drive.google.com/file/d/0B0g...it?usp=sharing

    It occurs to me, maybe it's to do with the size. I hadn't realised they were that big until I went to post them, although they always worked OK with the previous Xubuntu menu/panel.
    I just tried shrinking one to 64px and logged out/in a couple of times and that seems not to be a problem. Will reboot a few times to double-check.

    Edit:
    Having rebooted a couple of times, it seems that the problem was indeed the size of the images (249x249) that caused the delay. Shrinking it to 64px seems to have fixed it.
    I'll mark the thread as solved. Sorry to waste your time Elfy - I was convinced the images were quite small anyway.
    Last edited by The Cog; May 5th, 2014 at 11:16 AM.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    The New Forest
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: Whisker menu button very slow to appear after login

    worked fine for me with the first one

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    5,520
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Whisker menu button very slow to appear after login

    That's odd. Always troublesome for me. Oh well. One of life's little mysteries to file away.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •