Results 1 to 8 of 8

Thread: Problems with emulator

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Florence, Italy
    Beans
    323
    Distro
    Ubuntu

    Problems with emulator

    I'm trying the ubuntu touch emulator using the ubuntu-sdk interface.
    I noticed that the ~/.local/share/ubuntu-emulator owner was root so I was not able to run it at all.
    After I changed permissions the emulator is not running yet and here is the log:


    Checking installed emulator package.
    ii ubuntu-emulator 0.2+14.04.20140227.1-0ubuntu1
    Search configured emulator instances.
    Utouch ubuntu=20140228.1,device=20140115.1,version=212
    Detecting device..
    * there is no device connected.
    Starting the selected emulator.
    emulator: autoconfig: -ramdisk /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/ramdisk.img
    emulator: autoconfig: -datadir /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch
    emulator: Could not open file: /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Coult not find CPU ABI in build properties!
    emulator: Default target architecture=arm
    emulator: Could not open file: /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Could not find target API level / SDK version in build properties!
    emulator: Default target API level: 1000
    emulator: using core hw config path: /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/hardware-qemu.ini
    emulator: keyset loaded from: /home/gabriele/.android/default.keyset
    emulator: trying to load skin file '/usr/share/ubuntu-emulator/skins/EDGE/layout'
    emulator: skin network speed: 'full'
    emulator: skin network delay: 'none'
    emulator: Using initial system image: /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system.img
    emulator: autoconfig: -initdata /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/userdata.img
    emulator: Physical RAM size: 512MB

    emulator: Could not open file: /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Coult not find CPU ABI in build properties!
    emulator: Default target ABI: armeabi
    Content of hardware configuration file:
    hw.cpu.arch = arm
    hw.ramSize = 512
    hw.screen = touch
    hw.mainKeys = yes
    hw.trackBall = yes
    hw.keyboard = no
    hw.keyboard.lid = no
    hw.keyboard.charmap = qwerty2
    hw.dPad = yes
    hw.gsmModem = yes
    hw.gps = yes
    hw.battery = yes
    hw.accelerometer = yes
    hw.audioInput = yes
    hw.audioOutput = yes
    hw.sdCard = yes
    hw.sdCard.path = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/sdcard.img
    disk.cachePartition = yes
    disk.cachePartition.path = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/cache.img
    disk.cachePartition.size = 66m
    hw.lcd.width = 480
    hw.lcd.height = 800
    hw.lcd.depth = 16
    hw.lcd.density = 160
    hw.lcd.backlight = yes
    hw.gpu.enabled = yes
    hw.camera.back = emulated
    hw.camera.front = none
    vm.heapSize = 48
    hw.sensors.proximity = yes
    hw.sensors.magnetic_field = yes
    hw.sensors.orientation = yes
    hw.sensors.temperature = yes
    hw.useext4 = yes
    kernel.path = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/ubuntu-kernel
    kernel.parameters = androidboot.console=ttyS2
    disk.ramdisk.path = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/ramdisk.img
    disk.systemPartition.initPath = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system.img
    disk.systemPartition.size = 200m
    disk.dataPartition.path = /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/userdata.img
    disk.dataPartition.size = 200m
    avd.name = <build>
    .
    QEMU options list:
    emulator: argv[00] = "/usr/share/android/emulator/out/host/linux-x86/bin/emulator-arm"
    emulator: argv[01] = "-show-kernel"
    emulator: argv[02] = "-serial"
    emulator: argv[03] = "stdio"
    emulator: argv[04] = "-cpu"
    emulator: argv[05] = "cortex-a9"
    emulator: argv[06] = "-append"
    emulator: argv[07] = ""
    emulator: argv[08] = "-android-hw"
    emulator: argv[09] = "/home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/hardware-qemu.ini"
    Concatenated QEMU options:
    /usr/share/android/emulator/out/host/linux-x86/bin/emulator-arm -show-kernel -serial stdio -cpu cortex-a9 -append -android-hw /home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/hardware-qemu.ini
    emulator: registered 'boot-properties' qemud service
    emulator: nand_add_dev: system,size=0xc800000,initfile=/home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/system.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: mapping 'system' NAND image to /tmp/android-gabriele/emulator-1ja5X5
    emulator: nand_add_dev: userdata,size=0xc800000,file=/home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/userdata.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: registered 'boot-properties' qemud service
    emulator: Adding boot property: 'dalvik.vm.heapsize' = '48m'
    emulator: Adding boot p
    libGL error: Couldn't dlopen libudev.so.1 or libudev.so.0, driver detection may be broken.
    emulator-arm: ../../../../src/loader/loader.c:129: asserted_dlsym: Assertion `result' failed.
    roperty: 'qemu.sf.lcd_density' = '160'
    emulator: Adding boot property: 'qemu.hw.mainkeys' = '1'
    emulator: Adding boot property: 'qemu.sf.fake_camera' = 'back'
    emulator: nand_add_dev: cache,size=0x4200000,file=/home/gabriele/.local/share/ubuntu-emulator/Utouch/cache.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: Initializing hardware OpenGLES emulation support
    signal: aborted
    Trusty on a sammy NP300E5A-S06IT notebook

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Beans
    0

    Re: Problems with emulator

    Amost the same problem with you.My log:
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Checking installed emulator package.
    ii ubuntu-emulator 0.2+14.04.20140227.1-0ubuntu1
    Search configured emulator instances.
    ubuntu-emulator ubuntu=20140228.1,device=20140115.1,version=212
    ubuntu-touch ubuntu=20140301.1,device=20140115.1,version=215
    Detecting device..
    * there is no device connected.
    Starting the selected emulator.
    emulator: autoconfig: -ramdisk /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/ramdisk.img
    emulator: autoconfig: -datadir /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch
    emulator: Could not open file: /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Coult not find CPU ABI in build properties!
    emulator: Default target architecture=arm
    emulator: Could not open file: /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Could not find target API level / SDK version in build properties!
    emulator: Default target API level: 1000
    emulator: using core hw config path: /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/hardware-qemu.ini
    emulator: keyset loaded from: /home/ming/.android/default.keyset
    emulator: trying to load skin file '/usr/share/ubuntu-emulator/skins/EDGE/layout'
    emulator: skin network speed: 'full'
    emulator: skin network delay: 'none'
    emulator: Using initial system image: /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system.img
    emulator: autoconfig: -initdata /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/userdata.img
    emulator: Physical RAM size: 512MB


    emulator: Could not open file: /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system/build.prop: No such file or directory
    emulator: Coult not find CPU ABI in build properties!
    emulator: Default target ABI: armeabi
    Content of hardware configuration file:
    hw.cpu.arch = arm
    hw.ramSize = 512
    hw.screen = touch
    hw.mainKeys = yes
    hw.trackBall = yes
    hw.keyboard = no
    hw.keyboard.lid = no
    hw.keyboard.charmap = qwerty2
    hw.dPad = yes
    hw.gsmModem = yes
    hw.gps = yes
    hw.battery = yes
    hw.accelerometer = yes
    hw.audioInput = yes
    hw.audioOutput = yes
    hw.sdCard = yes
    hw.sdCard.path = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/sdcard.img
    disk.cachePartition = yes
    disk.cachePartition.path = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/cache.img
    disk.cachePartition.size = 66m
    hw.lcd.width = 480
    hw.lcd.height = 800
    hw.lcd.depth = 16
    hw.lcd.density = 160
    hw.lcd.backlight = yes
    hw.gpu.enabled = yes
    hw.camera.back = emulated
    hw.camera.front = none
    vm.heapSize = 48
    hw.sensors.proximity = yes
    hw.sensors.magnetic_field = yes
    hw.sensors.orientation = yes
    hw.sensors.temperature = yes
    hw.useext4 = yes
    kernel.path = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/ubuntu-kernel
    kernel.parameters = androidboot.console=ttyS2
    disk.ramdisk.path = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/ramdisk.img
    disk.systemPartition.initPath = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system.img
    disk.systemPartition.size = 200m
    disk.dataPartition.path = /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/userdata.img
    disk.dataPartition.size = 200m
    avd.name = <build>
    .
    QEMU options list:
    emulator: argv[00] = "/usr/share/android/emulator/out/host/linux-x86/bin/emulator-arm"
    emulator: argv[01] = "-show-kernel"
    emulator: argv[02] = "-serial"
    emulator: argv[03] = "stdio"
    emulator: argv[04] = "-cpu"
    emulator: argv[05] = "cortex-a9"
    emulator: argv[06] = "-append"
    emulator: argv[07] = ""
    emulator: argv[08] = "-android-hw"
    emulator: argv[09] = "/home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/hardware-qemu.ini"
    Concatenated QEMU options:
    /usr/share/android/emulator/out/host/linux-x86/bin/emulator-arm -show-kernel -serial stdio -cpu cortex-a9 -append -android-hw /home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/hardware-qemu.ini
    emulator: registered 'boot-properties' qemud service
    emulator: nand_add_dev: system,size=0xc800000,initfile=/home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/system.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: mapping 'system' NAND image to /tmp/android-ming/emulator-QzWtdh
    emulator: nand_add_dev: userdata,size=0xc800000,file=/home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/userdata.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: registered 'boot-properties' qemud service
    emulator: Adding boot property: 'dalvik.vm.heapsize' = '
    libGL error: Couldn't dlopen libudev.so.1 or libudev.so.0, driver detection may be broken.
    emulator-arm: ../../../../src/loader/loader.c:129: asserted_dlsym: Assertion `result' failed.
    48m'
    emulator: Adding boot property: 'qemu.sf.lcd_density' = '160'
    emulator: Adding boot property: 'qemu.hw.mainkeys' = '1'
    emulator: Adding boot property: 'qemu.sf.fake_camera' = 'back'
    emulator: nand_add_dev: cache,size=0x4200000,file=/home/ming/.local/share/ubuntu-emulator/ubuntu-touch/cache.img,pagesize=512,extrasize=0
    emulator: Initializing hardware OpenGLES emulation support
    signal: aborted (core dumped)
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Waiting for someone to help us.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2014
    Beans
    0

    Re: Problems with emulator

    I fix this issue now while get another issue.By doing this:
    sudo apt-get install libudev1:i386
    You can have a try!

  4. #4
    Join Date
    Mar 2014
    Beans
    0

    Re: Problems with emulator

    Ok.I reboot the emulator several times and wait for a long time and then it works!!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    2

    Re: Problems with emulator

    Thanks! it works for me.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Florence, Italy
    Beans
    323
    Distro
    Ubuntu

    Re: Problems with emulator

    Thanks, that works for me too.
    I'm now facing a minor problem with the b2g desktop emulator version b2g-30.0a1.multi.linux-x86_64.tar.bz2 (see video attachment)
    Attached Files Attached Files
    Trusty on a sammy NP300E5A-S06IT notebook

  7. #7
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    1

    Re: Problems with emulator

    Quote Originally Posted by anywnztj View Post
    I fix this issue now while get another issue.By doing this:

    You can have a try!
    Thanks a lot, that made it working on my ubuntu 14.04 64 bit install

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    5

    Re: Problems with emulator

    May this interest you to try :

    http://sourceforge.net/projects/toys...d-CyanogenMod/

    it's quite fast and smooth ;either with live_iso or live_usb or installed on ubuntu x32/x64 both ok

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •