Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: desktops etc.

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    20

    desktops etc.

    Hi there somebody, I had the latest version of Ubuntu put onto my computer some weeks ago & it isn't working well at all. Things like putting 4 desktops on only to find now it has decided to put 7 desktops on & heaps of other annoying things too many to put here , Is there help?? Can I get rid of this version & go back to some sort of sanity.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Galiza
    Beans
    1,085
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: desktops etc.

    Hi.

    Unfortunately we neither have a crystal ball nor remote vision. Without info on exactly what are complaining about I won't even dare to guess.
    Galiza Nação!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    20

    Re: desktops etc.

    First, can you tell me where to go to find the version of Ubuntu I have please?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Galiza
    Beans
    1,085
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: desktops etc.

    Galiza Nação!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    WI USA
    Beans
    10,002
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: desktops etc.

    Things like putting 4 desktops on only to find now it has decided to put 7 desktops on
    Can you give a better description of what this means. Additional desktops or window managers would have to be installed manually and if you didn't install anything then there must be another explanation. The work space switcher offers 4 different work-spaces and looks like the picture below is this what you are seeing? Please indicate what Ubuntu version is installed because there are four. Ubuntu , Kubuntu , Xubuntu and Lubuntu.
    Attached Images Attached Images
    Infinite diversity in infinite combination.

    Ubuntu Documentation Search: Popular Pages
    Ubuntu: Security Basics
    Ubuntu: Manual

  6. #6
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    20

    Re: desktops etc.

    Ubuntu 13.04

  7. #7
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    1,991

    Re: desktops etc.

    Do you have an amd card? It seems that this may be graphic card related. I have an installation of Ubuntu 13.10 on an external drive which I can boot off different machines. I have set 4 desktops in ccsm. However when I booted it off a lenovo T500(?) briefly it showed 6 and only two worked even though the ccsm settings still showed 4. Tried it on other machines and this didn't happen. The Lenovo has an Amd graphic card but I can't remember which one (I use the open driver obviously as this is a portable installation)

  8. #8
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    20

    Re: desktops etc.

    I have been asked by you to be more spacific, I understand that & I am doing my best to help. but in turn can I explain that I know absoutely nothing about the workings of a computer, so MonkeybrainI am sorry but that is all gobbledegoop to me....

  9. #9
    Join Date
    Aug 2013
    Beans
    1,991

    Re: desktops etc.

    Open a terminal and type
    Code:
    lshw -C display
    and post the outputs

    P.S Ubuntu 13.04 has reached end of life in jan, it is no longer supported so you should backup your data make a clean install of 13.10.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    20

    Re : desktops etc.

    Ok... a few of the things are
    My desktop files have all vanished & I have to go to 'Home Folder' which is a button on the left of the screen to access these. When there I can't even put them on the desktop from this folder.
    With this forum, in the past, your answers would come up by itself, now I have to reload the browser..

    Code:
    lshw -C display
    WARNING: you should run this program as super-user.
      *-display UNCLAIMED     
           description: VGA compatible controller
           product: RS780L [Radeon 3000]
           vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
           physical id: 5
           bus info: pci@0000:01:05.0
           version: 00
           width: 32 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: vga_controller cap_list
           configuration: latency=0
           resources: memory:d0000000-dfffffff ioport:ee00(size=256) memory:fdff0000-fdffffff memory:fde00000-fdefffff
    WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.
    Any help??

    This I posted to you but I don't see it anywhere, so forgive me if you got it twice...


    Code:
    lshw -C display
    WARNING: you should run this program as super-user.
      *-display UNCLAIMED     
           description: VGA compatible controller
           product: RS780L [Radeon 3000]
           vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
           physical id: 5
           bus info: pci@0000:01:05.0
           version: 00
           width: 32 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: vga_controller cap_list
           configuration: latency=0
           resources: memory:d0000000-dfffffff ioport:ee00(size=256) memory:fdff0000-fdffffff memory:fde00000-fdefffff
    WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.
    Last edited by howefield; February 23rd, 2014 at 11:50 PM.

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •