Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 74

Thread: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

  1. #41
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    only to advise that the actual link to download daily live iso build for Lubuntu 14.04 is http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/m...4601/downloads

    I'm downloading now... tomorrow or on sunday I will try to install it!

  2. #42
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10,770

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    Quote Originally Posted by stilnovo1 View Post
    only to advise that the actual link to download daily live iso build for Lubuntu 14.04 is http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/m...4601/downloads

    I'm downloading now... tomorrow or on sunday I will try to install it!
    Cool

    Just a few reminders:

    #1: Be sure and check the md5sum of your download:

    https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM

    #2: Even though you've checked the md5sum be sure to run Check disc for defects:

    http://pix.toile-libre.org/upload/or...1354180067.png

    Sometimes laptops have old, tired, and dirty optical drives so it may me better to use a live USB if possible

    #3: After that check shows no errors try the live DE - if the live DE fails there is probably little chance that the installed version will work

    #4: Do NOT start the installation from the live DE! Please reboot and choose install from the main boot menu - it uses much lower resources!

    #5: Do NOT choose to auto-login during installation! Lubuntu offers more than one session so if the default DE does not boot it will be much easier for you to choose a different session if desired

    #6: Remember that you're now using a release that's still in development so post questions here:

    http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=427

    #7: Feel free to send me a PM!

  3. #43
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    nooooooooooooooo!!!!

    Excuse me, but my installation has already ended!!! Sic, livecd gives me an alternated red-blue stripes screen without the pointer.....

    Yes, it doesn't freeze but it's impossible to use it....

  4. #44
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10,770

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    Quote Originally Posted by stilnovo1 View Post
    nooooooooooooooo!!!!

    Excuse me, but my installation has already ended!!! Sic, livecd gives me an alternated red-blue stripes screen without the pointer.....

    Yes, it doesn't freeze but it's impossible to use it....
    Were you able to use the live DE at all?

  5. #45
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    Hi Erick!
    The live DE works, but the pointer doesn't appear and the screen has those alternated blue and red stripes... so, without a visible pointer, you have to go -how can I say- in a "blindfold way"... so, also the installation would be not so easy. It's not freezed, if you move with tab key you can choose some options, and also the screen resolution it would be ok, but....

  6. #46
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    Update: there is a very very lilliputian point (it seems about a single pixel!!): this is the pointer!!!
    Only Sherlock Holmes could have found it!!!
    sic!!

  7. #47
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10,770

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    I just checked the 20140315 Lubuntu i386 image and it's borked!

    Running "Check disc for defects" returns "1 error found" even though the md5sum passed.

    Did you run the "Check disc for defects"?

  8. #48
    Join Date
    Sep 2005
    Beans
    1,603
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    I've read most the information in this thread, and I have a few questions regarding your attempts with 12.04 LTS

    1. I was reading about the display issue here and how to create an xorg file with the necessary information for color depth and resolutions - http://www.linlap.com/fujitsu_amilo_l7320gw - were these the same ones you tried?

    2. Did you attempt to boot the system with acpi=off or it may be noacpi? I'm wondering if the power management could be an issue there.

    3. You can also try ndiswrapper to install the S3 graphics in Linux. It basically is a wrapper that takes the windows driver (you have to provide it) and uses it to wrap around the graphics.

    4. BIOS Updates - have you applied any BIOS updates to the system?

  9. #49
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    @kansasnoob: Yes, I've checked right now after your suggest: no errors found (I've hoped for a moment about this!)

    @slooksterpsv:
    1. Yes, those are the ones I've tried. If you do some googling, you can find other two similar variants. The result has always been a fail to load openchrome and a loading of vesa (I've read this from the log file of xorg) with a limited XGA screen resolution instead of a correct WXGA...

    2. no, I didn't find any suggestion in the forums about this so I didn't try it

    3. In another (Lubuntu 13.10) installation on another pc I had to use ndiswrapper for the modem, so I've already "met" it!! Could it slow down graphic performances?

    4. In Fujitsu-Siemens web-site there is a nice system to check for updates. I've checked until two years ago

    I remeber that this problem was present also during installation of:

    Ubuntu 12.04
    Kubuntu 12.04

    (I've done some installation trials...)

  10. #50
    Join Date
    Feb 2014
    Beans
    29

    Re: Fujitsu-Siemens Amilo L7320: an Ubuntu's problematic installation

    just tried Xubuntu 14.04 daily build: same defect....

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •