Results 1 to 1 of 1

Thread: No sound coming out from the headphones on a Macbook 5,2

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    202

    Unhappy No sound coming out from the headphones on a Macbook 5,2

    Can anyone help solving a problem on a Macbook 5,2 running Linux Mint 16 (actually, Ununtu 13.10), in which no sound comes out from the headphones nor external loudspeakers? I tried to change things in Alsa Mixer and Sound settings, but with no luck. It does mute the built-in speakers and it recognizes the phones (in the sound settings), but no sound comes out from it.

    I tried lots of possibilities of changing /etc/modprobe.d/alsa-base.conf , namely those suggested in this thread, which should work:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1370252

    But the result is always the same:
    - when I plug in the headphones/earphones, the built-in speakers are muted, but there's no sound from the headphones
    - in alsamixer the Headphones column is automatically unmuted and put to a high volume; but nothing comes out; I tried to unmute and increase the volume level of all the sliders (speakers, PCM, master, etc.) but no success: still no sound from the speakers

    The chipset is a Realtek ALC889A.

    BTW, I have another Macbook (2,1) running Elementary OS Luna (based on Ubuntu 12.04.3) and it runs out of the box


    Any help, please?
    Last edited by canhoto; January 17th, 2014 at 03:56 AM.
    Linux Mint 17.1 running on my AMD A8-6600K desktop; Ubuntustudio 14.04 running on a Macbook 2,1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •