Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Problem after installing proprietary drivers

  1. #1
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Problem after installing proprietary drivers

    After installing these (http://i.imgur.com/pvXL2vc.png) drivers, and rebooting my computer got stuck in a loop at boot up saying - "asking for cache data failed --- assuming data cahe: write through" over and over. I couldn't type anything or open anything just a blank screen repeating the text. I then had to reinstall ubuntu.
    The two choices on the top are the same and the two on the bottom are the same. (At least the descriptions are the same). I don't know what caused the problem and since this is my first time with ubuntu idk what I'm doing. How do I prevent this from happening again? I would like to play some games on steam but it prompts me to update the propietary drivers and I'm not sure with one to use to update.
    Thanks guys!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    6,064
    Distro
    Ubuntu

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    I would install the 400 updates you have first.
    Then look into the additional drivers again.

    After you update, it might list better results.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Zagreb, Croatia
    Beans
    113
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    "asking for cache data failed --- assuming data cahe: write through" -> This usually means a USB stick/drive is connected to you computer. Please check if there are any, unplug it if there is and try again.

    Related to nvidia drivers, after you have your Ubuntu up and running, open a terminal window and install them by entering the following command:
    sudo apt-get install nvidia-current
    There are only 10 kinds of people in the world -- Those who understand binary, and those who don't.
    S
    adly, technology is dominated by those who manage what they do not understand.
    Zacks

  4. #4
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    That's what I read but I have none connected! And I'll try that! I just installed the 400 updates. Didnt' realize what those were.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    After installing the 400 updates and using sudo apt-get nvidia-current, I've now got these showing up (http://imgur.com/a/A9emS) Just differen't options. Steam still shows I have old drivers. Any advice?

  6. #6
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    6,064
    Distro
    Ubuntu

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    It seems you have nvidia-173 installed, from what it looks like on the one screenie you posted that I can tell.
    Do you know what card you have?
    I think running
    Code:
    nvidia-smi
    in the terminal should give you all the info you would need to figure that out.

    The nvidia-173 drivers are older drivers.
    Post what card it is, so we can advise whether you can install the newer drivers.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  7. #7
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    Gpus found in probe:
    Found Gpuid 0x2000
    Attaching all probed Gpus...OK
    Getting unit information...OK
    Getting all static information..



    Thats all that shows up - it doesn't seem to be able to get the info though..

    EDIT:

    After some googling I figured out this is the GPU ---NVIDIA GeForce 8200M---
    Last edited by Greasyboi; December 27th, 2013 at 06:51 AM.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    6,064
    Distro
    Ubuntu

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    Take the recommended driver in the additional drivers.
    I think it's marked as 319.
    I believe those are the long term support drivers nvidia just put out last year.
    Should be well supported for Steam.
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

  9. #9
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    http://imgur.com/bynvzm0 shows up now. Then continues to do asking for cache data failed assuming write through. I can't do anything so it seems I'll have to reinstall again? I hope that isn't the case though

  10. #10
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    20

    Re: Problem after installing proprietary drivers

    It's been 6 hours of this screen and it repeats :[ It's so difficult to use Ubuntu.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •