Results 1 to 3 of 3

Thread: Lost 3d accel on AMD Radeon HD4250 (R880)

  1. #1
    Join Date
    Nov 2013
    Beans
    5

    Lost 3d accel on AMD Radeon HD4250 (R880)

    I have been using my Acer Aspire 7540 with Ubuntu since 8.04 but this week my card AMD Radeon HD4250 (R880) lost its acceleration and my desktop has slowed to a crawl.

    I am using the open source driver ( never bothered with catalyst), I have followed all the diagnostic threads found here previously with no luck.

    Anybody have any pointers, its not in a blacklist I can see the only issue I can report is on boot there is a warning message about failing to load amd.bin microcode.

    http://paste.ubuntu.com/6422146/

    Tried all I know and been unable to get back my 3d accel.

    Help is most appreciated, but its probably something stupid on my part.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    10,965

    Re: Lost 3d accel on AMD Radeon HD4250 (R880)

    Code:
    [   17.372543] r600_cp: Failed to load firmware "radeon/RS780_pfp.bin"
    [   17.372555] [drm:r600_startup] *ERROR* Failed to load firmware!
    [   17.372561] radeon 0000:01:05.0: disabling GPU acceleration
    Try reinstalling linux-firmware package.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2013
    Beans
    5

    Re: Lost 3d accel on AMD Radeon HD4250 (R880)

    Quote Originally Posted by Temüjin View Post
    Code:
    [   17.372543] r600_cp: Failed to load firmware "radeon/RS780_pfp.bin"
    [   17.372555] [drm:r600_startup] *ERROR* Failed to load firmware!
    [   17.372561] radeon 0000:01:05.0: disabling GPU acceleration
    Try reinstalling linux-firmware package.

    Did that no good eventually worked it out on this thread http://ubuntuforums.org/showthread.p...0&goto=newpost

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •