Results 1 to 7 of 7

Thread: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    218
    Distro
    Ubuntu

    Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    I completed a dual boot with my new toshiba laptop with Win * pre-installed. I shrunk the main partition and added two new partitions. / and linux swap.

    I then installed Ubuntu 13.10 on teh / partition.

    When I start up I get Grub 2.... I choose ubuntu and all is well.

    When I choose window eufi loader I get an error....

    Code:
    /EndEntire
    file path: /ACPI(a0341d0,0)/PCI92,1f)/unknownMessaging(12)/HD(2,200800,8200,1fc7116fd9e211,a5,c4)/file(\EFI\Microsoft\boot)/File(bootmgfw.efi)/endEntire
    error: cannot load image.
    Press any key to continue....
    I did reboot several times after making the partitions, Windows did not perform a chk disk....

    When I installed ubuntu... I was not given an option to install along side,,, it stated there was not an operating system installed. I did turn off fast start up for the shut down.

    Thanks,

    D

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    Best to see details. If an Ultrabook you may have had Intel SRT that uses RAID and then Ubuntu desktop installer has issues seeing drive correctly.

    Post the link to the BootInfo report that this creates. Is part of Boot-Repair:
    https://help.ubuntu.com/community/Boot-Info
    Boot Repair -Also handles LVM, GPT, separate /boot and UEFI dual boot.:
    https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
    You can repair many boot issues with this or 'Create BootInfo' report (Other Options) & post the link it creates, so we can see your exact configuration and diagnose advanced problems.

    Also see info in links in my signature.
    For info on UEFI boot install & repair - Updated Mar 2015:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    557

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    This is bug 1091464. Please add yourself to the "Does this affect me" link on the bug page. A workaround may be to turn off Secure Boot, but I've never tried that (affects me too), I just use the efi boot menu (F12) to select the non-default OS (Windows) when I need it.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    218
    Distro
    Ubuntu

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    Please write on a paper the following URL:
    http://paste.ubuntu.com/6419169/

    In case you still experience boot problem, indicate this URL to:
    boot.repair@gmail.com or to your favorite support forum.

    No change has been performed on your computer.


    Thanks,

    D

  5. #5
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    218
    Distro
    Ubuntu

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    Secure boot in enabled

    D

  6. #6
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    Have you tried without secure boot.

    And with secure boot on and with it off can you do this? Both Ubuntu and Windows?
    Can you directly boot from UEFI/BIOS or using one time boot key. f12 on my system, but may vary.
    For info on UEFI boot install & repair - Updated Mar 2015:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  7. #7
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    218
    Distro
    Ubuntu

    Re: Dual boot toshiba laptop, win 8 Ubuntu 13.10

    Ok, so I thought that with Ubuntu 13.10 it would have some how gotten past the secure boot issue.... but simply disabling it worked. I just went into the efi loader,,,,, pressed f2 at start up and changed it to disabled. Then on reboot it worked just fine.

    Thanks,

    d

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •