Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

  1. #11
    Join Date
    Oct 2013
    Beans
    5

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Many thanks. I shall look at that option, but I think I am now out of my depth! I'm afraid that I shall have to give up. It's a shame as I had really been hoping to get Ubuntu installed on this laptop. Hopefully somebody will come up with some solution to the Toshiba problem!

  2. #12
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Some more threads and what those users did with other Toshibas.

    Toshiba Satellite P50 model number: P50-A-01E Haswell processor
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2163854
    Turned NIC (Integrated Network Interface Controller) off and then booted off of USB. Was NOT an issue with any Linux distro just a quirk of the laptop.
    Am now running 13.10 daily and everything works. Also had to stick with EFI boot ON, Secure Boot disabled. Wouldn't boot off of any media or HDD when mode set to CSM.
    Toshiba Satellite P75 intel hd 4600 needed acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2161204
    Toshiba laptop C850 Windows 7 with upgrade to 8 version - sudodus
    http://ubuntuforums.org/showthread.p...5#post12606025
    [SOLVED] Can't install Windows 8 & Ubuntu in Toshiba Portege Z930 with explanation how by OP feb 2013
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2114290
    For info on UEFI boot install & repair:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  3. #13
    Join Date
    Mar 2011
    Beans
    511

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    If you are getting to the black grub menu screen, it's not a secure boot issue. Try the below video and ssd options on the linux line -- edit the grub commands by typing "e" (instructions at bottom of screen).
    For UEFI machines (with a black screen grub (grub-efi) without any
    function key options, like the older grub-pc, edit the grub menu and add
    the below options on the "linux" line, then boot with F10 or ctrl-X.

    Options for Video problems:

    nomodeset
    acpi=0
    acpi_osi=linux
    acpi_backlight=vendor
    noalpic
    i915.i915_enable_rc6=1
    video=1280x1024-24@60
    video=VGA-1:1280x1024-24@60

    To allow Nvidia hybrid machines to boot.
    nouveau.blacklist=1

    To slow SSDs to allow them to boot:
    libata.force=noncq

  4. #14
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    7

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Hi,

    Is the screen blank just because of the luminosity to 0?
    For me this happens (I have a HP-650).

    Try either to increase the luminosity either to press enter and wait for a couple of times.

    EDIT: sorry I think I replied seeing only the first message of this thread.

  5. #15
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    1

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Hi, I'm having the same problem have you had any luck with this?

  6. #16
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    19

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Hi. I'm having the same problem. I have an NVIDIA geforce card. I've tried nomodeset and all of the other settings at grub and it isn't working. It's very frustrating. I've tried ctrl+alt+f1 once the screen goes blank to get to the command line and from there I've tried updating the system and installing the nvidia drivers but I can't startx. I'd love to get this sorted because I can't deal with windows 8 even after stripping it down.

    Anyone have any other things to try?

  7. #17
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    For nVidia nomodeset should work.

    If Intel i915 see this note, not just Dell but many i915.
    Ubuntu on the Precision M3800 or XPS15 Nov 2013
    http://en.community.dell.com/techcen...ion-m3800.aspx

    Running in legacy BIOS mode or in UEFI mode both work, but for now you'll need to enable "Legacy Option ROM" in the BIOS if you're running in UEFI mode because of the display's backlight. This is because of an issue with the Intel i915 driver that currently affects several systems from many vendors. If you don't enable this BIOS option, the backlight will be stuck at the lowest setting in Linux.
    For info on UEFI boot install & repair:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  8. #18
    Join Date
    Jan 2014
    Beans
    1

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Quote Originally Posted by travel.test View Post
    Hi, I'm having the same problem have you had any luck with this?
    I had the same problem.Now i solved it and reply this message for u in ubuntu 13.10.

    I just diabled Intel Processor Graphics in bios.And it worked.

    Try it. If it doesn't work you can contact me ,my email is {removed}

    It takes me almost 24 hours to make it work.
    Last edited by oldfred; January 4th, 2014 at 10:48 PM. Reason: removed email

  9. #19
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    Forums are regularly searched by bots. Removed email as then you may get spam or worse. Please use PM if you want separate conversation, but purpose of forum is to post questions and solutions so others can also use them.
    For info on UEFI boot install & repair:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  10. #20
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    101

    Re: Blank screen when installing Ubuntu 13.10 dual boot with UEFI

    I have a Toshiba Satellite C55D-A5381 laptop, that would not boot in UEFI mode. It is set to dual boot with Win8. Trying to boot Ubuntu 12.04.3 LTS 64 bit would lead to an eternal purple screen. Adding "acpi_backlight=vendor" to the boot command line fixed it. Thanks!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •