Results 1 to 4 of 4

Thread: Sound plays but no sound drivers installed. How can this be?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    251

    Sound plays but no sound drivers installed. How can this be?

    I can play music and video with sound, no problem.

    But when I went to the sound settings under System>All Settings>Sound

    The Input, Output, Hardware and Applications tabs are all empty. I can't understand how I can play sound if the system is telling me I have no Sound drivers installed?

    Or is it that its a System thing that the sound drivers are installed but they are just not showing up on the System>All Settings>Sound controls?

    Release 12.04 (precise) 32-bit
    Kernel Linux 3.2.0-55-generic-pae
    GNOME 3.4.2

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Metro-ATL
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Lubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Sound plays but no sound drivers installed. How can this be?

    The GUI tools are not telling the truth.
    Open any terminal and run
    lsmod

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    251

    Re: Sound plays but no sound drivers installed. How can this be?

    Output of lsmod:

    glenn@design:~$ lsmod
    Module
    Size
    Used by
    parport_pc 32114 0
    ppdev 12849 0
    bnep 17830 2
    rfcomm 38139 0
    bluetooth 158447 10 bnep,rfcomm
    binfmt_misc 17292 1
    vesafb 13516 1
    snd_hda_codec_hdmi 31775 2
    snd_hda_codec_realtek 174313 1
    snd_seq_midi 13132 0
    snd_rawmidi 25424 1 snd_seq_midi
    snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
    snd_hda_intel 32719 8
    snd_hda_codec 109562 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_i ntel
    snd_hwdep 13276 1 snd_hda_codec
    psmouse 86546 0
    snd_pcm 80916 4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_seq 51592 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
    serio_raw 13027 0
    k10temp 12990 0
    snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
    snd_timer 28931 2 snd_pcm,snd_seq
    sp5100_tco 13495 0
    fglrx 2909978 195
    i2c_piix4 13093 0
    wmi 18744 0
    snd 62218 25 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_rawmi di,snd_hda_intel,
    snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_seq,snd_seq_de vice,snd_timer
    mac_hid 13077 0
    hwmon_vid 12723 0
    soundcore 14635 1 snd
    shpchp 32265 0
    snd_page_alloc 14108 2 snd_hda_intel,snd_pcm
    lp 17455 0
    parport 40930 3 parport_pc,ppdev,lp
    pata_atiixp 12999 0
    firewire_ohci 40172 0
    sky2 53628 0
    firewire_core 56940 1 firewire_ohci
    crc_itu_t 12627 1 firewire_core
    usb_storage 39646 1

    glenn@design:~$

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Metro-ATL
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Lubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Sound plays but no sound drivers installed. How can this be?

    Looks like a bunch of sound drivers to me. BTW, using "code" tags would be easier than creating an HTML table. See "Adv Reply"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •