Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Ubuntu 13.04 software center not working

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    63

    Ubuntu 13.04 software center not working

    Hello all,

    I ran

    sudo apt-get upgrade

    yesterday, and scanning the output, I noticed that both ubuntu-desktop and software-center packages were removed.

    I attempted to reinstall them, but could not due to errors. Today I was able to reinstall them but during the install there were numerous packages not found in the output for software-center install.

    It said it installed successfully, but when I try to initialize the software center, it opens briefly then closes, then give an apport crash report...

    I have attempted:

    1) sudo apt-get install -f software-center
    which outputs: software-center is already the newest version.2) fix broken packages via synaptic --> said it was successful
    3) sudo dpkg-reconfigure software-center --force and got this output:
    Code:
    Updating software catalog...this may take a moment.
    INFO:softwarecenter.db.pkginfo_impl.aptcache:aptcache.open()
    WARNING:softwarecenter.db.update:The file: '/usr/share/app-install/desktop/sonic-visualiser:x-sonicvisualiser-layer.desktop' could not be read correctly. The application associated with this file will not be included in the software catalog. Please consider raising a bug report for this issue with the maintainer of that application
    WARNING:softwarecenter.db.update:The file: '/usr/share/app-install/desktop/workrave:workrave.desktop' could not be read correctly. The application associated with this file will not be included in the software catalog. Please consider raising a bug report for this issue with the maintainer of that application
    WARNING:softwarecenter.db.update:The file: '/usr/share/app-install/desktop/sonic-visualiser:x-sonicvisualiser.desktop' could not be read correctly. The application associated with this file will not be included in the software catalog. Please consider raising a bug report for this issue with the maintainer of that application
    Software catalog update was successful.

    When I try to open software-center via terminal, I get this output:
    Code:
    2013-06-04 10:35:42,660 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - setting up proxy 'http://127.0.0.1:9666/'
    2013-06-04 10:35:44,701 - softwarecenter.plugin - INFO - activating plugin '<module 'webapps_activation' from '/usr/share/software-center/softwarecenter/plugins/webapps_activation.pyc'>'
    2013-06-04 10:35:44,761 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/gi/importer.py', 51, 'find_module')'
    2013-06-04 10:35:44,761 - root - ERROR - Could not find any typelib for LaunchpadIntegration
    2013-06-04 10:35:45,323 - softwarecenter.db.pkginfo_impl.aptcache - INFO - aptcache.open()
    2013-06-04 10:35:45,820 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'RatingsAndReviewsAPI', 'review_stats', '{"days": 14}']'
    2013-06-04 10:35:45,822 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://reviews.ubuntu.com/reviews/ap...tats/any/any/: Connection refused
    '
    2013-06-04 10:35:45,938 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'RatingsAndReviewsAPI', 'get_usefulness', '{"username": "JsLAbf4"}']'
    2013-06-04 10:35:45,939 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://reviews.ubuntu.com/reviews/ap...rname=JsLAbf4: Connection refused
    '
    
    
    (software-center:3152): Gdk-ERROR **: The program 'software-center' received an X Window System error.
    This probably reflects a bug in the program.
    The error was 'BadDrawable (invalid Pixmap or Window parameter)'.
      (Details: serial 1683 error_code 9 request_code 62 minor_code 0)
      (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
       that is, you will receive the error a while after causing it.
       To debug your program, run it with the GDK_SYNCHRONIZE environment
       variable to change this behavior. You can then get a meaningful
       backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
    Trace/breakpoint trap (core dumped)
    jacob@jacob-laptop:~$ 2013-06-04 10:36:01,232 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'SoftwareCenterAgentAPI', 'available_apps', '{"lang": "en", "series": "raring", "arch": "i386"}']'
    2013-06-04 10:36:01,233 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://software-center.ubuntu.com/ap.../raring/i386/: Connection refused
    '
    2013-06-04 10:36:01,234 - softwarecenter.db.update - WARNING - update_from_software_center_agent: error: 'WARNING:__main__:connecting to http://software-center.ubuntu.com/ap.../raring/i386/: Connection refused\n'
    Running a little bit low on Ideas and would greatly appreciate any help from the community!

    Thanks
    Last edited by sandyd; June 4th, 2013 at 05:30 PM. Reason: code tags

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    ::1
    Beans
    2,481

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    I would first do a update & upgrade from the command line:

    Code:
    sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
    And then again.

    Does that run without errors?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    63

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Thanks for the reply!

    I have done that and there appear to be no errors, however, none of the updates seemed relevant to the software center.
    And when it seems like the upgrade is almost done, the last 2 lines of the output read:

    ldconfig deferred processing now taking place
    Error: Timeout was reached

    that actually has been occurring intermittently for a little while. I don't know exactly what that means, but it never seems to affect anything, because I was usually re-running the update/upgrade afterward to see if anything went wrong, and it always says 0 upgrades...

    And after the upgrade, when I attempt to initialize the software center via the terminal, I continue to get error messages:

    2013-06-05 22:07:45,221 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - setting up proxy 'http://127.0.0.1:9666/'
    2013-06-05 22:07:49,837 - softwarecenter.plugin - INFO - activating plugin '<module 'webapps_activation' from '/usr/share/software-center/softwarecenter/plugins/webapps_activation.pyc'>'
    2013-06-05 22:07:49,954 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/gi/importer.py', 51, 'find_module')'
    2013-06-05 22:07:49,953 - root - ERROR - Could not find any typelib for LaunchpadIntegration
    2013-06-05 22:07:50,892 - softwarecenter.db.pkginfo_impl.aptcache - INFO - aptcache.open()
    2013-06-05 22:07:51,945 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'RatingsAndReviewsAPI', 'review_stats', '{"days": 16}']'
    2013-06-05 22:07:51,946 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://reviews.ubuntu.com/reviews/ap...tats/any/any/: Connection refused
    '
    2013-06-05 22:07:51,947 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'RatingsAndReviewsAPI', 'get_usefulness', '{"username": "JsLAbf4"}']'
    2013-06-05 22:07:51,948 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://reviews.ubuntu.com/reviews/ap...rname=JsLAbf4: Connection refused
    '
    2013-06-05 22:08:11,911 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'SoftwareCenterAgentAPI', 'available_apps', '{"lang": "en", "series": "raring", "arch": "i386"}']'
    2013-06-05 22:08:11,912 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://software-center.ubuntu.com/ap.../raring/i386/: Connection refused
    '
    2013-06-05 22:08:11,913 - softwarecenter.db.update - WARNING - update_from_software_center_agent: error: 'WARNING:__main__:connecting to http://software-center.ubuntu.com/ap.../raring/i386/: Connection refused\n'
    2013-06-05 22:08:12,013 - softwarecenter.db.utils - INFO - software-center-agent finished with status 1
    2013-06-05 22:08:40,436 - softwarecenter.backend.recagent - INFO - Submitting recommendations profile to the server
    2013-06-05 22:09:05,877 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:05,876 - debtagshw.opengl - INFO - gl vendor: Intel Open Source Technology Center
    2013-06-05 22:09:05,881 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:05,880 - debtagshw.opengl - INFO - gl renderer: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2
    2013-06-05 22:09:05,883 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:05,883 - debtagshw.opengl - INFO - gl version: 1.4 Mesa 9.1.1
    2013-06-05 22:09:06,169 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,167 - debtagshw.opengl - INFO - gl vendor: Intel Open Source Technology Center
    2013-06-05 22:09:06,172 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,171 - debtagshw.opengl - INFO - gl renderer: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2
    2013-06-05 22:09:06,174 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,174 - debtagshw.opengl - INFO - gl version: 1.4 Mesa 9.1.1
    2013-06-05 22:09:06,374 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,373 - debtagshw.opengl - INFO - gl vendor: Intel Open Source Technology Center
    2013-06-05 22:09:06,378 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,377 - debtagshw.opengl - INFO - gl renderer: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2
    2013-06-05 22:09:06,381 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,380 - debtagshw.opengl - INFO - gl version: 1.4 Mesa 9.1.1
    2013-06-05 22:09:06,570 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,569 - debtagshw.opengl - INFO - gl vendor: Intel Open Source Technology Center
    2013-06-05 22:09:06,574 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,573 - debtagshw.opengl - INFO - gl renderer: Mesa DRI Intel(R) IGD x86/MMX/SSE2
    2013-06-05 22:09:06,576 - softwarecenter.fixme - WARNING - logs to the root logger: '('/usr/lib/python2.7/dist-packages/debtagshw/opengl.py', 146, '_get_opengl_vendor_renderer_version_tuple')'
    2013-06-05 22:09:06,576 - debtagshw.opengl - INFO - gl version: 1.4 Mesa 9.1.1
    2013-06-05 22:09:08,283 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - exit code 1 from helper for '['/usr/share/software-center/piston_generic_helper.py', '--datadir', '/usr/share/software-center/', 'SoftwareCenterRecommenderAPI', 'recommend_app', '{"pkgname": "mafagafo-killing-center"}']'
    2013-06-05 22:09:08,285 - softwarecenter.backend.spawn_helper - WARNING - got error from helper: 'WARNING:__main__:connecting to http://rec.ubuntu.com/api/1.0/recomm...lling-center/: Connection refused
    '
    2013-06-05 22:09:08,288 - softwarecenter.db.categories - WARNING - Error while accessing the recommender service: WARNING:__main__:connecting to http://rec.ubuntu.com/api/1.0/recomm...lling-center/: Connection refused


    2013-06-05 22:09:08,289 - softwarecenter.ui.gtk3.widgets.recommendations - WARNING - Error while accessing the recommender agent: WARNING:__main__:connecting to http://rec.ubuntu.com/api/1.0/recomm...lling-center/: Connection refused

    ... But, the software center does open, but the graphics/fonts appear a little scrambled...

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Norfolk, UK
    Beans
    318
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Me too. No Software Centre. I have removed and reinstalled it via Synaptic and it still won't work. I'm running Ubuntu Gnome 13.04 with Nautilus 3.8

  5. #5
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    63

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Hello!
    I did get mine working again without much work...

    I just ran:

    sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade

    several days in a row and eventually it started up again. Might be just an issue where the new libraries are not out yet.

    Good luck...

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Norfolk, UK
    Beans
    318
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Many thanks for that. Until then we can always use Synaptic Package Manager or the 'sudo apt-get install .....' command in Terminal.

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tewkesbury uk
    Beans
    7,936
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Hi

    Try deleting or renaming (renaming may be the safer option as you can always rename it back) the software-center cache in your home directory.

    It will be in one of the hidden directories: maybe ~/.cache or some such.

    I think maybe

    Code:
    mv ~/.cache/software-center{,.bak}
    Then try software center again.

    Incedently, create a new user and log into that user. Can you use the software center then ?

    Kind regards
    If you believe everything you read, you better not read. ~ Japanese Proverb

    If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed. - Mark Twain

  8. #8
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    63

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Bumping Thread

  9. #9
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tewkesbury uk
    Beans
    7,936
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Hi

    for matt_symes: just read your reply on my forum thread... did you mean to rename the cashe folder for software-center?
    Yep. Please rename the cache folder for the software center. Let's see what affect that has.

    Code:
    mv ~/.cache/software-center{,.bak}
    Kind regards
    If you believe everything you read, you better not read. ~ Japanese Proverb

    If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed. - Mark Twain

  10. #10
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Norfolk, UK
    Beans
    318
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Unhappy Re: Ubuntu 13.04 software center not working

    Quote Originally Posted by matt_symes View Post
    Hi

    Try deleting or renaming (renaming may be the safer option as you can always rename it back) the software-center cache in your home directory.

    It will be in one of the hidden directories: maybe ~/.cache or some such.

    I think maybe

    Code:
    mv ~/.cache/software-center{,.bak}
    Then try software center again.

    Incedently, create a new user and log into that user. Can you use the software center then ?

    Kind regards
    I tried renaming the software-center folder inside the .cache folder but with no success. Software Center seems to start then closes.
    Last edited by MARP1961; June 10th, 2013 at 09:04 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •