Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    I am trying to get Aztech wl562usb wifi adapter to work under Ubuntu Lucid. Anyone having luck with it please help.
    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    India
    Beans
    8,175
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi fs3, and Welcome to the forums !

    If you are not already aware, Ubuntu 10.04 desktop version has reached its EOL (End Of Life), means it is no more supported. There will be no security or software updates.

    As such, the first thing I would suggest is to upgrade to 12.04 LTS. With newer kernel and drivers, your adapter might work without any efforts. If not, troubleshooting it would be easier on a newer, supported platform.

    If you think it makes sense, I'd recommend to download the 12.04.3 ISO via torrent from here (64 bits if your system supports that) : http://www.ubuntu.com/download/alternative-downloads

    Once downloaded, create a live USB or burn a CD and try it in live mode (Test without installing option) to make sure everything works. If satisfied, do an upgrade or better, do a fresh install if that isn't a problem for you.

    I might be able to tell you in advance whether the adapter will work automatically or not if I knew its device ID. To let me see it, please post the output of -
    Code:
    lsusb
    ....while the adapter is plugged in.
    Varun
    Help others by marking threads as [SOLVED], if they are. (See how)
    Wireless Script | Use Code Tags
    Am I not replying you? Perhaps this is why.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi Varun,

    The output s as such:

    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 002: ID 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501USB Wireless Adapter
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

  4. #4
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi varun,

    Disregard the above, let me come back to you in a while. Thanks.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi Varun,

    The output is as such:
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 005: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp.
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

  6. #6
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    India
    Beans
    8,175
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Quote Originally Posted by fs3 View Post
    Bus 001 Device 002: ID 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501USB Wireless Adapter
    Quote Originally Posted by fs3 View Post
    Bus 001 Device 005: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp.
    Both your adapters are natively supported in 12.04. It is guaranteed that both of these will be recognized as soon as plugged in, although I can't predict about the performance.

    I suggest you do upgrade to 12.04.3. Download via torrent and do a fresh install if possible.
    Varun
    Help others by marking threads as [SOLVED], if they are. (See how)
    Wireless Script | Use Code Tags
    Am I not replying you? Perhaps this is why.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi Varun, I am downloading the 12.04LTS, will do an upgrade soon. Thanks & have a nice day ahead.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    India
    Beans
    8,175
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Good luck! And let me know if the native driver gives you any troubles, I'll be ready with my guns loaded
    Varun
    Help others by marking threads as [SOLVED], if they are. (See how)
    Wireless Script | Use Code Tags
    Am I not replying you? Perhaps this is why.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    7

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Hi Varun,

    I had tested 12.04.03, both adapters are natively supported. Thanks.
    Btw, I am looking at TP-Link Wifi adapters as backup, any good recommendation from you. Thanks. a bunch.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    In my skin.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu

    Re: Trying to use Aztech WL562USB in Ubuntu 10.04 LTS

    Good news. Please mark thread as solved from thread tools at the top right.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •