Results 1 to 5 of 5

Thread: "installArchives() failed"

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Beans
    31

    "installArchives() failed"

    Ubuntu has been failing for me constantly. I don't know how to handle this. I trie to upgrade through the gui and through the terminal and they both fail. Here's my latest fail. Can anyone help?

    Package operation failed

    The installation or removal of a software package failed.
    installArchives() failed: Extracting templates from packages: 34%% Extracting templates from packages: 68%% Extracting templates from packages: 100%%
    Preconfiguring packages ...
    Extracting templates from packages: 34%% Extracting templates from packages: 68%% Extracting templates from packages: 100%%
    Preconfiguring packages ...
    Extracting templates from packages: 34%% Extracting templates from packages: 68%% Extracting templates from packages: 100%%
    Preconfiguring packages ...
    Extracting templates from packages: 34%% Extracting templates from packages: 68%% Extracting templates from packages: 100%%
    Preconfiguring packages ...
    dpkg: error: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 5861 package 'libgtksourceview-3.0-common':
    field name `' must be followed by colon
    Error in function:
    I've changed harddrives. Still no go. Browsers are failing regularly. System failing notifications regularly.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavk, sland
    Beans
    8,710
    Distro
    Lubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Constant failing

    Please begin with a complete hardware description.
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Beans
    31

    Re: Constant failing

    Quote Originally Posted by mrgs View Post
    Please begin with a complete hardware description.
    Does this work?

    I'd like to throw my Kingston SSD back in there but it seems to have more problems than I already do with this standard HDD.


    -Computer-
    Processor : 4x Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz
    Memory : 7970MB (811MB used)
    Operating System : Ubuntu 12.04.3 LTS
    User Name : mine (mine)
    Date/Time : Tue 10 Sep 2013 06:09:13 PM MDT
    -Display-
    Resolution : 1366x768 pixels
    OpenGL Renderer : Unknown
    X11 Vendor : The X.Org Foundation
    -Multimedia-
    Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel
    -Input Devices-
    Lid Switch
    Power Button
    Sleep Button
    Power Button
    AT Translated Set 2 keyboard
    Logitech Trackball
    USB 2.0 PC Camera
    Video Bus
    HDA Intel HDMI/DP,pcm : 3=
    HDA Intel Mic
    HDA Intel Headphone
    ETPS/2 Elantech Touchpad
    -Printers-
    No printers found
    -SCSI Disks-
    ATA TOSHIBA MK3265GS
    TSSTcorp CDDVDW TS-L633J
    Last edited by rjackson1969; September 11th, 2013 at 01:11 AM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Southern California, USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Constant failing

    Here's a similar problem that has resolution. Also what were are doing to get the failed attempts?
    boot_info_script | AMD64 Athlon X2 Dual-Core - nVidia Geforce 6150 SE - 4GB DDR3

  5. #5
    Join Date
    May 2009
    Beans
    31

    Re: Constant failing

    Quote Originally Posted by VMC View Post
    Here's a similar problem that has resolution. Also what were are doing to get the failed attempts?
    Just cruising the internet. Shockwave crashes are rather frequent as well. Another time when it occasionally happens is when I try updates and the updater fails.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •