Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem during installation

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    10

    Unhappy Problem during installation

    Trying to install Lubuntu 13.04 on a Pentium 4 PC. After the graphical screen and the CD spins down, I get a dark screen. Occasionally it flickers and I can see the cursor. I'm stuck here, and have no clue what to do.

    Live booting does not work.

    Pentium 4 2.2 GHz
    1 GB Memory
    SiS 651 Internal Graphics
    Last edited by tmontney; September 7th, 2013 at 12:33 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    England
    Beans
    Hidden!

    Re: Problem during installation

    I suspect the SIS graphics and suggest you try using the various boot options available by hitting F6 after the first screen from the CD bootup. You may need to use any key at the screen with the keyboard and man icons at the bottom, which should get you to a language selection page annd then you'll see all the F# options along the bottom of the screen.
    DISTRO: Xubuntu 12.04-64bit --- Code-tags --- Boot-Repair --- Grub2 wiki & Grub2 Basics --- RootSudo

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    10

    Re: Problem during installation

    I appreciate that man, I'll try it and let you know.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavík, Ísland
    Beans
    9,343
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Problem during installation

    SIS are not known for good Linux support.

    It's often complicated to get their cards working, but you might be able to find some advice here:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2172268
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •