Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Xubuntu 13.04 and 13.10 can not make Reboot and Shutdown

  1. #11
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavk, sland
    Beans
    9,418
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Xubuntu 13.04 and 13.10 can not make Reboot and Shutdown

    Great, the best place for starting is the development forum.

    You could just begin with trying 14.04 and post in the forum, if you find a bug which you would like to discuss before reporting.
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  2. #12
    Join Date
    Mar 2014
    Beans
    1

    Re: Xubuntu 13.04 can not make Reboot and Shutdown

    Quote Originally Posted by egeezer View Post
    Did you ever use a USB and remove it without either unmounting or (preferably) ejecting it? I saw the reference to USB0 in your earlier post, and since your root partition is "busy", I wondered if it is busy with something that appears as mounted but really isn't.

    (Sorry about the incoherent description, but I've had troubles myself with mounted stuff not going away!)
    Firstly, apologies for jumping in on this thread - but I'm experiencing SIMILAR problems.

    I'm now on Xubuntu 12.04 BTW (from Ubuntu 12.04) - and all through earlier versions I had no problem, I also think that the problem appeared in a kernel update, however RESTART seems to work, but SHUTDOWN hangs.

    I run XP32 HE/SP3 and Vista64 HPE/SP2 on separate HDs on this machine, Xubuntu on separate HD also.

    Your remark about USB got me thinking that I have a 4GB usb stick PERMANENTLY plugged in that supposedly improves Vista startup . . . .

    Could THIS be causing problems perhaps? - Removed stick - no change . . .

    [EDIT - some extra detail - AMD64 3700 processor - SanDiego core (socket 939) on GigaByte GA-K8NF-9 (Rev1) Mobo - nForce4-4x chipset 4Gb Ram, video card GT6600/128Mb

    Initial screen after initiating shutdown:

    Xubuntu 12.04

    modem manager [914]: <info> CAUGHT SIGNAL 15, shutting down . . .
    speech-dispatcher disabled; edit /etc/default/speech-dispatcher
    nm-dispatcher.action: Caught signal 15, shutting down . . .
    nm-dispatcher.action: Disconnected from the system bus, exiting [ OK ]
    * Deconfiguring network interfaces. . . [ OK ]
    * Deactivating swap. . . [ OK ]
    umount: /run/lock: not mounted
    umount /run/shm: not mounted
    * Will now halt

    [This screen then disappears to be replaced by THIS:]

    [ 58.062177] <#MC> [<ffffffff81649f85>] panic+0x91/0x1a4
    [ 58.062177] [<ffffffff8102ab0b>] mce_panic.part.14+0x18b/0x1c0
    [ 58.062177] [<ffffffff8102aba0>] mce_panic+0x60/0xb0
    [ 58.062177] [<ffffffff8102b877>] do_machine_check+0x427/0x600
    [ 58.062177] [<ffffffff8166324c>] machine_check+0x1c/0x30
    [ 58.062177] [<ffffffff8152b9d1>] ? pci_conf1_write+0x101/0x110
    [ 58.062177] <<EOE>> [<ffffffff8152e224>] raw_pci_write+0x24/0x50
    [ 58.062177] [<ffffffff8152e27c>] pci_write+0x2c/0x30
    [ 58.062177] [<ffffffff81331e21>] pci_write_config_word+0x71/0xa0
    [ 58.062177] [<ffffffff81335ac2>] pci_intx+0x52/0x90
    [ 58.062177] [<ffffffff8134c3bd>] pci_intx_for_msi+0x1d/0x30
    [ 58.062177] [<ffffffff8134d2fb>] pci_msi_shutdown+0x7b/0x100
    [ 58.062177] [<ffffffffa001d4f2>] ? rt1_shutdown+0x172/0x1a0 [r8169]
    [ 58.062177] [<ffffffff81338d24>] pci_device_shutdown+0x34/0x50
    [ 58.062177] [<ffffffff813f8a45>] device_shutdown+0x15/0xd0
    [ 58.062177] [<ffffffff8107f9fb>] kernel_shutdown_prepare+0x3b/0x50
    [ 58.062177] [<ffffffff8107fa93>] kernel_power_off+0x13/0x50
    [ 58.062177] [<ffffffff81080657>] sys_reboot+0x147/0x280
    [ 58.062177] [<ffffffff811a9650>] ?__sync_filesystem+0x90/0x90
    [ 58.062177] [<ffffffff810602da>] ?__cond_resched+0x2a/0x40
    [ 58.062177] [<ffffffff816608d2>] ?_cond_resched+0x32/0x40
    [ 58.062177] [<ffffffff81015711>] ? math_state_restore+0x51/0x80
    [ 58.062177] [<ffffffff81663abe>] ? do_device_not_available+0xe/0x10
    [ 58.062177] [<ffffffff8166b0c2>] system_call_fastpath+0x16/0x1b

    . . . . end of EDIT]



    Any thoughts?

    Best Regards

    Chris183
    Last edited by chris183; March 2nd, 2014 at 05:52 PM. Reason: added extra system info + shutdown detail

  3. #13
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavk, sland
    Beans
    9,418
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Xubuntu 13.04 and 13.10 can not make Reboot and Shutdown

    As I mentioned the best you can do is to test the development version. If there's a non-security bug in an old kernel there's little chance that it will be fixed.
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  4. #14
    Join Date
    May 2006
    Location
    Santo Domingo, R.D.
    Beans
    144
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Arrow Re: Xubuntu 13.04 and 13.10 can not make Reboot and Shutdown

    I'm a new user of Xubuntu 14.04. I've noticed some weird glitchy stuff with respect to reboot and shutdown.

    First, the shutdown icons on my panel often fail to function with a message that the session must close . . .

    Second, I can shutdown from terminal but my pc goes into suspend or hibernate and I have to hold down the power button. This has never happened before and I've run various flavors of Ubuntu on this machine for seven years.

    Reboot from terminal is fine.

    Workaround:

    I dumped the shutdown icons. Shutdown from terminal; then press power button until shutoff. I can live with workarounds . . .
    Aller Anfang ist schwer.

    Dell Inspiron 1011 (Mini): Intel Atom CPU N270 @1.6 GHz-- Samsung 8 GB UM41 SSD--RAM 1016 MB (488 used)--OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel 945G ME x86/MMX/SSE2.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •