Results 1 to 4 of 4

Thread: cannot get 2560 * 1440 resolution using dell u2711

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    33

    cannot get 2560 * 1440 resolution using dell u2711

    Hi,

    I just got a dell u2711 which can handle a max of 2560 * 1440 resolution. My graphic card is Geforce 7600GT which supports dual DVI and up to 2560 * 1600 pixels. When I plugged my monitor, the max resolution I can have is 1680 * something pixel.

    Anyway I've done some google search and people said basically I need:
    1.) Supporting graphic card (check)
    2.) Use dual link DVI cable (check)
    3.) install the current driver, I did this using the driver update (check)

    I'm using ubuntu 12.04 LTS and I updated all my software.

    Is there anything else I should do to get the max resolution to be 2560 * 1440. Do I need to edit xorg.conf and add 2560 * 1440 resolution manually?
    Would that make the performance go slower? or is it supported natively?

  2. #2
    dino99's Avatar
    dino99 is offline Ubuntu addict and loving it
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Nux Jam
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: cannot get 2560 * 1440 resolution using dell u2711

    which driver is installed and activated ? nvidia-173 might be the one you need.
    then you can check the hardware limit : http://www.arachnoid.com/modelines/
    and also playing with xrandr : https://help.ubuntu.com/community/Bi...erHowto/Nvidia

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    213
    Distro
    Lubuntu

    Re: cannot get 2560 * 1440 resolution using dell u2711

    Most of the time, for something like this you need to tell the system specifically your monitors horizontal and vertical refresh rates. Add them to your xorg.conf "section monitor"

    HorizSync. ##.#-##.#
    VertRefresh ##.#-##.#
    Last edited by jp734; July 19th, 2013 at 12:05 PM. Reason: Wrong spelling

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    33

    Re: cannot get 2560 * 1440 resolution using dell u2711

    Cool, I think my driver is 173 (it's the recommended current version according to the driver software).
    I'll double check when I got home.

    Btw for the modeline, do I just need to copy this:
    # 2560x1440 @ 60.00 Hz (GTF) hsync: 89.40 kHz; pclk: 311.83 MHz
    Modeline "2560x1440_60.00" 311.83 2560 2744 3024 3488 1440 1441 1444 1490 -HSync +Vsync
    into xorg.conf in the monitor section

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •