Results 1 to 6 of 6

Thread: No audio devices - Kubuntu 13.04

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Beans
    1,611
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    No audio devices - Kubuntu 13.04

    So it's not detecting my audio in Kubuntu 13.04, here's my stats:

    Code:
    shawn@shawn-series-3:~$ lspci | grep Audio
    00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Trinity HDMI Audio Controller
    00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)
    Code:
    shawn@shawn-series-3:~$ aplay -l
    aplay: device_list:252: no soundcards found...
    What can I do? I tried to modprobe the azt one but that didn't work. So... can I uninstall phonon and use alsa purely? If so how do I do that? Thank you for your help guys.
    Last edited by slooksterpsv; July 4th, 2013 at 08:56 PM.
    Where's [slooksterpsv] been? - I had Catastrophic partition alignment failure. I lost 90%+ of my data, and just now got it back fixed and working.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    11,672

    Re: No audio devices - Kubuntu 13.04

    So... can I uninstall phonon and use alsa purely?
    Phonon's not the problem. If aplay reports no devices available, then Phonon isn't going to magically find them. Can you give the alsa info? https://wiki.ubuntu.com/Audio/AlsaInfo

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Beans
    1,611
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No audio devices - Kubuntu 13.04

    Code:
    upload=true&script=true&cardinfo=
    !!################################
    !!ALSA Information Script v 0.4.62
    !!################################
    
    !!Script ran on: Wed Jul  3 14:30:20 UTC 2013
    
    
    !!Linux Distribution
    !!------------------
    
    Ubuntu 13.04 \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 13.04" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu 13.04" HOME_URL="http://www.ubuntu.com/" SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/" BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/"
    
    
    !!DMI Information
    !!---------------
    
    Manufacturer:      SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
    Product Name:      355V4C/356V4C/3445VC/3545VC
    Product Version:   P06ABF.009.CP
    Firmware Version:  P06ABF
    
    
    !!Kernel Information
    !!------------------
    
    Kernel release:    3.8.0-19-generic
    Operating System:  GNU/Linux
    Architecture:      x86_64
    Processor:         x86_64
    SMP Enabled:       Yes
    
    
    !!ALSA Version
    !!------------
    
    Driver version:     k3.8.0-19-generic
    Library version:    1.0.25
    Utilities version:  1.0.25
    
    
    !!Loaded ALSA modules
    !!-------------------
    
    
    
    !!Sound Servers on this system
    !!----------------------------
    
    Pulseaudio:
          Installed - Yes (/usr/bin/pulseaudio)
          Running - Yes
    
    
    !!Soundcards recognised by ALSA
    !!-----------------------------
    
    --- no soundcards ---
    
    
    !!PCI Soundcards installed in the system
    !!--------------------------------------
    
    00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Trinity HDMI Audio Controller
    00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)
    
    
    !!Advanced information - PCI Vendor/Device/Subsystem ID's
    !!-------------------------------------------------------
    
    00:01.1 0403: 1002:9902
    	Subsystem: 144d:c0da
    --
    00:14.2 0403: 1022:780d (rev 01)
    	Subsystem: 144d:c0da
    
    
    !!Modprobe options (Sound related)
    !!--------------------------------
    
    snd_atiixp_modem: index=-2
    snd_intel8x0m: index=-2
    snd_via82xx_modem: index=-2
    snd_usb_audio: index=-2
    snd_usb_caiaq: index=-2
    snd_usb_ua101: index=-2
    snd_usb_us122l: index=-2
    snd_usb_usx2y: index=-2
    snd_cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
    snd_pcsp: index=-2
    snd_usb_audio: index=-2
    snd_hda_intel: model=auto 
    
    
    !!Loaded sound module options
    !!---------------------------
    
    
    !!ALSA Device nodes
    !!-----------------
    
    crw-rw---T+ 1 root audio 116,  1 Jul  3 08:12 /dev/snd/seq
    crw-rw---T+ 1 root audio 116, 33 Jul  3 08:12 /dev/snd/timer
    
    
    !!Aplay/Arecord output
    !!--------------------
    
    APLAY
    
    aplay: device_list:252: no soundcards found...
    
    ARECORD
    
    arecord: device_list:252: no soundcards found...
    
    !!Amixer output
    !!-------------
    
    
    !!Alsactl output
    !!--------------
    
    --startcollapse--
    --endcollapse--
    
    
    !!All Loaded Modules
    !!------------------
    
    Module
    parport_pc
    ppdev
    rfcomm
    bnep
    nls_iso8859_1
    joydev
    rts5139
    uvcvideo
    videobuf2_vmalloc
    videobuf2_memops
    videobuf2_core
    videodev
    snd_hda_codec_hdmi
    snd_hda_intel
    snd_hda_codec
    snd_hwdep
    arc4
    kvm_amd
    kvm
    snd_pcm
    ath9k
    snd_page_alloc
    ath9k_common
    ghash_clmulni_intel
    snd_seq_midi
    snd_seq_midi_event
    ath9k_hw
    ath
    aesni_intel
    snd_rawmidi
    aes_x86_64
    xts
    lrw
    gf128mul
    ablk_helper
    cryptd
    mac80211
    snd_seq
    snd_seq_device
    snd_timer
    snd
    fglrx
    mac_hid
    ath3k
    btusb
    bluetooth
    cfg80211
    k10temp
    psmouse
    soundcore
    i2c_piix4
    amd_iommu_v2
    serio_raw
    microcode
    lp
    parport
    r8169
    ahci
    libahci
    wmi
    video
    
    
    !!ALSA/HDA dmesg
    !!--------------
    
    [   16.308739] ieee80211 phy0: Atheros AR9485 Rev:1 mem=0xffffc90011f00000, irq=17
    [   16.309413] snd_hda_intel 0000:00:01.1: enabling device (0000 -> 0002)
    [   16.309423] hda-intel 0000:00:01.1: Force to non-snoop mode
    [   16.309513] snd_hda_intel 0000:00:01.1: irq 46 for MSI/MSI-X
    [   16.383085] BUG: unable to handle kernel paging request at ffff8801358bbfe0
    [   16.383092] IP: [<ffffffffa08f1820>] patch_generic_hdmi+0xe0/0x550 [snd_hda_codec_hdmi]
    [   16.383100] PGD 1c0e063 PUD 9e054067 PMD 137902063 PTE 80000001358bb161
    [   16.383105] Oops: 0003 [#1] SMP 
    [   16.383109] Modules linked in: snd_hda_codec_hdmi snd_hda_intel(+) snd_hda_codec snd_hwdep(F) arc4(F) kvm_amd kvm snd_pcm(F) ath9k snd_page_alloc(F) ath9k_common ghash_clmulni_intel(F) snd_seq_midi(F) snd_seq_midi_event(F) ath9k_hw ath aesni_intel(F) snd_rawmidi(F) aes_x86_64(F) xts(F) lrw(F) gf128mul(F) ablk_helper(F) cryptd(F) mac80211 snd_seq(F) snd_seq_device(F) snd_timer(F) snd(F) fglrx(POF) mac_hid ath3k btusb bluetooth cfg80211 k10temp psmouse(F) soundcore(F) i2c_piix4 amd_iommu_v2 serio_raw(F) microcode(F) lp(F) parport(F) r8169 ahci(F) libahci(F) wmi video(F)
    [   16.383151] CPU 1 
    [   16.383156] Pid: 438, comm: modprobe Tainted: PF          O 3.8.0-19-generic #29-Ubuntu SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. 355V4C/356V4C/3445VC/3545VC/NP365E5C-S03US
    [   16.383160] RIP: 0010:[<ffffffffa08f1820>]  [<ffffffffa08f1820>] patch_generic_hdmi+0xe0/0x550 [snd_hda_codec_hdmi]
    [   16.383165] RSP: 0018:ffff880137883ac0  EFLAGS: 00010283
    --
    [   16.383205] Call Trace:
    [   16.383211]  [<ffffffffa08f0002>] ? hdmi_pcm_open+0xa2/0x1e0 [snd_hda_codec_hdmi]
    [   16.383221]  [<ffffffffa08cf186>] snd_hda_codec_configure+0x146/0x440 [snd_hda_codec]
    [   16.383229]  [<ffffffffa07972f0>] azx_probe_continue+0x3a0/0x4f0 [snd_hda_intel]
    [   16.383235]  [<ffffffffa07958b0>] ? azx_attach_pcm_stream+0x1e0/0x1e0 [snd_hda_intel]
    [   16.383241]  [<ffffffffa0796cb0>] ? azx_halt+0x30/0x30 [snd_hda_intel]
    [   16.383246]  [<ffffffffa07956d0>] ? azx_pcm_trigger+0x580/0x580 [snd_hda_intel]
    [   16.383252]  [<ffffffffa0796810>] ? azx_runtime_suspend+0x30/0x30 [snd_hda_intel]
    [   16.383257]  [<ffffffffa0793670>] ? azx_pcm_free+0x50/0x50 [snd_hda_intel]
    [   16.383264]  [<ffffffffa079779a>] azx_probe+0x35a/0x940 [snd_hda_intel]
    [   16.383272]  [<ffffffff8137b47b>] local_pci_probe+0x4b/0x80
    --
    [   16.383320]  [<ffffffff8137a66c>] __pci_register_driver+0x4c/0x50
    [   16.383326]  [<ffffffffa01a501e>] azx_driver_init+0x1e/0x1000 [snd_hda_intel]
    [   16.383331]  [<ffffffff8100215a>] do_one_initcall+0x12a/0x180
    --
    [   16.383357] Code: 0f 1f 00 4d 8b bc 24 c0 00 00 00 25 00 e0 00 00 c1 e8 0c 83 c8 01 49 63 17 83 c0 01 83 f8 10 48 8d 14 92 49 8d 14 d7 48 8d 72 08 <66> 89 5a 08 c7 46 08 02 00 00 00 0f 86 5b 02 00 00 48 8d 4e 18 
    [   16.383398] RIP  [<ffffffffa08f1820>] patch_generic_hdmi+0xe0/0x550 [snd_hda_codec_hdmi]
    [   16.383403]  RSP <ffff880137883ac0>
    Hmm...

    EDIT: This may sound odd, but with Xubuntu and Ubuntu sound works flawlessly, I've only had this issue with Kubuntu and Lubuntu.
    Last edited by slooksterpsv; July 3rd, 2013 at 03:42 PM.
    Where's [slooksterpsv] been? - I had Catastrophic partition alignment failure. I lost 90%+ of my data, and just now got it back fixed and working.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    11,672

    Re: No audio devices - Kubuntu 13.04

    Kernel release: 3.8.0-19-generic
    Try using the latest raring kernel (3.8.0-25)
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...x/+bug/1169984

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Beans
    1,611
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No audio devices - Kubuntu 13.04

    If that doesn't help I'll try 3.9 using a mainline kernel

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Beans
    1,611
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No audio devices - Kubuntu 13.04

    Upgrading helped, I hadn't ran my updates yet so yeah that fixed it.

    Thanks! =D
    Where's [slooksterpsv] been? - I had Catastrophic partition alignment failure. I lost 90%+ of my data, and just now got it back fixed and working.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •