Results 1 to 8 of 8

Thread: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    4

    installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    hi

    i have installed successfully kubuntu-13.04-desktop-amd64 and at the end i pressed restart now as it says then black screen asked me to remove the disc then press enter but at this point the system freezes and nothing happened.

    so i had to press the restart button but the system goes directly to windows 7 and did not recognize kubuntu

    what should i do ??

    ------
    i have windows 7 x64 on c drive
    16gb ram
    1TB hdd ( 400gb c drive + 80gb kubuntu )
    MB: GA-Z77X-D3H gigabyte
    -------
    P.S.
    i have installed kubuntu and ubuntu on my old pc desktop with xp pro 2 years ago no problems

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    111

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    Does GRUB even come up or does it go straight to Windows?
    Boot repair might be the answer if so.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    4

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    system goes straight to windows 7 as if kubuntu never existing.

    please then tell me how to do a boot repair in few and specific steps?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    111

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    Check the boot repair thread in the Installation and Upgrades subforum. It has more info than I could ever give you (especially since I've never had to use it...yet.)

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    4

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    i have read some threads there and got panic

    i am not an expert since it did not work out of the box then i am going to delete the 2 partitions (kubuntu + the swap are ) and forget all about linux

    but will this affects windows anyhow?

    ---------------------------------------- update ---------------

    i just delete the 2 linux partitions and joined them to c drive (thank god no problems at all )

    cincinnatus13 thak you for quick replies
    Last edited by Sultan101; June 26th, 2013 at 05:01 AM.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    111

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    With Windows 7 (assuming you don't have a UEFI BIOS), there shouldn't be much of an issue with installing Kubuntu.

    I would recommend trying again but first, check the MD5 of the ISO before putting it on a USB/CD. Then check it for defects before installing.
    If you need help, post back.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    4

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    this is my MB : GA-Z77X-D3H gigabyte and and it has a UEFI Bois.

    I did little search on UEFI and linux to find out that the reason of linux not booting is the UEFI.

    right now the only linux distributions support the UEFI are : Fedora 18 , Ubuntu 12.10 and OpenSuse

    i hope you verify my info

  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Mystletainn Kick!
    Beans
    4,104
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: installed kubuntu 13.04 but it did not shows up

    First try boot repair.
    Follow the instructions, there very straight forward.
    Option #2 works best, IMHO.

    And second, I think you're confusing UEFI with secure boot.
    Look over oldfred's UEFI installing tips tutorial for more on the issue

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Splat Double Splat Triple Splat
    Earn Your Keep
    Don't mind me, I'm only passing through.
    Once in a blue moon, I'm actually helpful
    .

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •