Results 1 to 3 of 3

Thread: Built-in webcam issues: hardware problem?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Netherlands
    Beans
    5
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Built-in webcam issues: hardware problem?

    Hi guys,

    I have an Acer Aspire 5734Z laptop with a built-in webcam. It has always worked just fine in Cheese, Skype, etc., but now all of a sudden I'm having problems with it. Most of the time, the applications can't find my webcam at all now and when they do, the picture is black.

    I'm not a real expert in finding log files that might tell me what's wrong, but when I run dmesg I see the following lines over and over again:
    Code:
    [ 5903.808090] usb 5-2: USB disconnect, device number 72
    [ 5903.846192] ehci-pci 0000:00:1d.7: port 4 reset error -110
    [ 5904.176081] usb 2-4: new high-speed USB device number 123 using ehci-pci
    [ 5904.342243] usb 2-4: New USB device found, idVendor=064e, idProduct=a219
    [ 5904.342251] usb 2-4: New USB device strings: Mfr=2, Product=1, SerialNumber=3
    [ 5904.342256] usb 2-4: Product: 1.3M WebCam
    [ 5904.342261] usb 2-4: Manufacturer: Suyin
    [ 5904.342266] usb 2-4: SerialNumber: HF1315-S32B-OV01-VA-R02.01.05
    Also, when I restart my laptop from sleep mode, it spits out the following message about twenty times in the short moment before my lock screen appears:
    Code:
    unable to enumerate USB device on port 4
    Does anyone know what the problem might be? The "USB disconnect" makes me think the webcam's connection wires might have come loose within my laptop by transporting it, but I don't want to open up my laptop when the problem might just as well be a driver regression. I'd appreciate your ideas!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Beans
    2,050

    Re: Built-in webcam issues: hardware problem?

    ~
    Last edited by ahallubuntu; June 24th, 2013 at 03:33 AM.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Netherlands
    Beans
    5
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Built-in webcam issues: hardware problem?

    I followed your advice and, sadly, I got the same results on a freshly-downloaded Kubuntu live image. Now, do you think it makes sense to open up my laptop and check for loose wires or is this probably not a problem that I can fix myself?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •