Results 1 to 3 of 3

Thread: After installation Raring doesn't boot

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    2

    After installation Raring doesn't boot

    Hi there,

    I tried to install Ubuntu Raring amd64 on an HP Pavilion p6-2310ef desktop computer which already has Windows 8. The problem is that at each boot, it booted directly Windows as if there were no Ubuntu. There was no dual boot menu whatsoever. So I installed Boot-Repair and clicked the "Recommended repair" button. Now, when I choose Ubuntu, I only get the following two lines and the computer becomes unresponsive:
    Loading Linux 3.8.0-19-generic ...
    Loading initial ramdisk ...

    The URL Boot-Repair asked to write down is http://pastebin.ubuntu.com/5722930

    Unfortunately I can't get rid of Windows 8 on this PC, but I can't live with only that OS either so I really need your help.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Pennsylvania
    Beans
    919

    Re: After installation Raring doesn't boot

    Is this a UEFI-enabled computer? If it is, you need to make sure the Ubuntu disc boots from a UEFI-enabled bootloader. Otherwise, it'll install the bootloader to the MBR, which doesn't work under UEFI. In addition, you should also make sure secure boot is disabled.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    2

    Re: After installation Raring doesn't boot

    Yes, this is a UEFI enabled computer and Secure Boot is disabled. But how do I know if Ubuntu boots from a UEFI-enabled boot loader? (Note that Windows boots just fine).

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •