Results 1 to 4 of 4

Thread: 13.04 lenovo y580 backlight not working

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    307
    Distro
    Ubuntu

    13.04 lenovo y580 backlight not working

    I have upgraded to 13.04 on my lenovo y580 and all seems well except I can't get my backlight setting to work. The hotkeys are not working and when I open the backlight settings, there is no way to adjust it. After searching around, I have changed several parameters in the /etc/default/grub and nothing has worked. From reading around it seems as thought it may be a kernel issue??

    I have tried
    Code:
    GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi_osi=\'!Windows 2012\'"
    as well as
    Code:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_osi=\'!Windows 2012\'"
    to no avail.

    Was wondering if anyone else out there with the same laptop has expericend this issue. It's killing my battery life and I would love to fix it.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    4,253
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: 13.04 lenovo y580 backlight not working

    Perhaps this might help?
    http://linux-on-acer-aspire-5732z.bl...x-mint-11.html

    What is the video adapter on your laptop?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    307
    Distro
    Ubuntu

    Re: 13.04 lenovo y580 backlight not working

    intel 660m

  4. #4
    Join Date
    Jun 2013
    Beans
    3

    Re: 13.04 lenovo y580 backlight not working

    Quote Originally Posted by gordintoronto View Post
    Thanks! The page was very helpful (at least at the end) -- adding acpi_osi=Linux to the default grub solves the problem.

    I used that fact to help me install Ubuntu (13.04) on my Lenovo Y580 (for more details: http://ubuntuforums.org/showthread.p...2#post12710212).

    Best--

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •