Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: no youtube video

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    no youtube video

    Hi all,
    Absolute newbie here.Just upgraded to 12.04 from 10.04.on a Toshiba Tecra8100. S3 Savage video/850mhz cpu. Youtube pages will load but just black screen and no video playing. No sound either. ShockWave Flash v11.2 is enabled. The youtube video wasn't play on 10.04 either.Please help. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dallas, TX
    Beans
    6,906
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: no youtube video

    Hi adamAL370. Welcome to the forums

    Close your browser, open a terminal and run these commands:
    Code:
    sudo apt-get update
    
    sudo apt-get updrade
    
    sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
    The, open Firefox and check youtube videos.

    Hope it helps. Let us know how it goes.
    Regards.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    EU - UK
    Beans
    3,345
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: no youtube video

    Latest versions of Flash require a CPU that supports the SSE2 instruction set; your Pentium 3 CPU only supports up to SSE.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    Indiana
    Beans
    1,829
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: no youtube video

    From what I've read, Chrome's Pepper Flash doesn't work with SSE, either.
    Jane, stop this crazy thing!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dallas, TX
    Beans
    6,906
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: no youtube video

    An alternative would be to subscribe to youtube's html5 trial.

    You would be able to play lot of youtube videos (not all though).

    Regards.

  6. #6
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    Re: no youtube video

    Hi,
    Did the sudo things, no luck. Still the black screen. Yeah,I thought about the cpu,the thing is for four or five years I had XP on this machine the video was always working.Hmm...the other alternative is to reverse back to XP,reluctantly.

  7. #7
    Join Date
    May 2009
    Location
    Indiana
    Beans
    1,829
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: no youtube video

    I may be missing something, but I don't think switching back to Windows will fix the problem. The problem is independent of your OS. Yes, it used to work in XP, with what was at that time the latest version of Flash (which didn't require SSE2). At that time, your CPU would support the latest Flash in Ubuntu, too. The problem is your CPU won't support a version of Flash new enough for YouTube.

    Again, I may be missing something.
    Jane, stop this crazy thing!

  8. #8
    monkeybrain2012 is offline Grande Half-n-Half Cinnamon Ubuntu
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    874

    Re: no youtube video

    Install gecko-mediaplayer from the repo, then install the greasemonkey addon for Firefox, then install this greasemonkey script http://userscripts.org/scripts/show/87011

    You don't need flash for Youtube.

  9. #9
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    Re: no youtube video

    Thanks for the head up. I'll look into this option.I might need a hand on the installtion procedures,later.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    432

    Re: no youtube video

    You may need to go to Adobe's repository and try an earlier version of libflashplayer.so
    ( libflashplayer.so is in /usr/lib/flashplugin-installer )

    I had to go back to version 10 something to get my 8 year old 32 bit computer
    to play youtube videos.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •