Results 1 to 9 of 9

Thread: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

  1. #1
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    14

    Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    I had an FX 4100 then all i did was a CPU upgrade to a FX 8350 and now ubuntu wont load.

    i tried cleaning up packages in recovery after enabling networking in recovery mode.
    Not working.

    I feel like Ubuntu is not good at upgrades. I had an issue on a different computer with a video card upgrade.
    I didnt know what to do other than re-install it. SO what can I do?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Kuwait/Working
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    This is odd. I'm running an FX 8350 right now. Have you checked your MoBo for updates? If so, did you set your HDDs to boot in the exact same order as they were last time?
    Big D
    My Blog
    AMD FX 9590 Vishera/32 Gig DDR3 1866/AMD R9 290X GHz Edition
    Win8.1 Pro 64 bit/Xubuntu 14.04.1 64 bit

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Kuwait/Working
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    If you can get to at least the login I think if you hit Alt-F1 to get to the terminal. If there, try
    Code:
    sudo aptitude reinstall linux-signed-generic
    If aptitude isn't installed type
    Code:
    sudo apt-get install aptitude
    Then enter
    Code:
    sudo aptitude reinstall linux-signed-generic
    Big D
    My Blog
    AMD FX 9590 Vishera/32 Gig DDR3 1866/AMD R9 290X GHz Edition
    Win8.1 Pro 64 bit/Xubuntu 14.04.1 64 bit

  4. #4
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    14

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    I'll try it in a bit... thanks.......

    Edit:

    It did not work. I loaded into recovery mode followed the instructions. (i enabled networking and write mode then keyed in the sudo).

    I cannot get to the input screen for password at all, before or after aptitude.

    I have the latest BIOS.
    Last edited by campcreekdude; December 28th, 2013 at 08:43 PM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Kuwait/Working
    Beans
    171
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    Can you boot into a Live CD/DVD/Thumbdrive OS?
    Big D
    My Blog
    AMD FX 9590 Vishera/32 Gig DDR3 1866/AMD R9 290X GHz Edition
    Win8.1 Pro 64 bit/Xubuntu 14.04.1 64 bit

  6. #6
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    14

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    Okay I have some more information.
    I had my cosair link plugged in and that was causing my Windows XP install to have errors.
    I have noticed before if I had a siatek gamepad plugged into my computer while Ubuntu Loads it would not load up.

    Cosair Link is a fan/tempurature monitor for the H100i. Its probably not compatible with Ubuntu and most likely the cause for Ubuntu to not load.

    What happens now when I try to enter Ubuntu after GRUB all that happens is a W and a wierd symbol in green after a purple screen.

    So somehow I have to undue the damage that the Cosair Link did to my Ubuntu Install. I am pretty sure if I was not using the Cosair Link Ubuntu would probably load fine.

    This is a different ball park now. I havent tried USB live stuff. I dont even know how to fix Ubuntu with any of that.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    14

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    Is there anyway to fix Ubuntu? I wish the CD download had some sort of Repair install.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2013
    Beans
    14

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    so i uninstalled my Graphics driver with sudo codes... and its booting now. I dont think it re-installed properly with generic amd drivers but its loaded and working. Typing from Ubuntu. Hopefully this works for a while now.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    In my skin.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu

    Re: Upgraded to an FX 8350 now Ubuntu wont load up

    You may perhaps want to mark this thread as solved and post a new thread for any new issues (as they probably won't be related to the title of this thread).

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •