Results 1 to 4 of 4

Thread: Multimonitor doesnt persist settings after restart

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    36

    Multimonitor doesnt persist settings after restart

    Hello,

    my problem is that everytime when I restart/start notebook I must set multimonitor settings in sudo catalyst, it is even worse, because I must after every change apply settings.
    I do it in sudo AMD catalyst:
    cloned display -> extended display -> apply settings
    change res of extended display -> apply
    change res of built in display -> apply
    change position of extended display -> apply -> OK

    I have AMD 5650 VGA ... ubuntu Gnome remix 12.10 and proprietary AMD catalyst 13.4

    Thanks for help.
    Last edited by kubco2; May 11th, 2013 at 02:36 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    The Left Coast of the USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Kubuntu

    Re: Multimonitor doesnt persist settings after restart

    Hello!

    First off, you should be using gksudo when running CCC in admin mode. Get in the habit of using gksudo whenever you need to open a graphical application with elevated privileges. If you don't, you can really wreak havoc with file permissions and wind up with a mess.

    Could you give us a little more information about your notebook? To what type of port are you connecting your external monitor?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    36

    Re: Multimonitor doesnt persist settings after restart

    Ok, I think I open it in gksudo: winkey ... find it in gnome shell and hit enter, password box will popup ....

    I use Acer aspire 3820tg running in AMD VGA only mode .... and I have connected it to HDMI port.
    I have AMD 5650 VGA ... ubuntu Gnome remix 12.10 and proprietary AMD catalyst 13.4

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    36

    Re: Multimonitor doesnt persist settings after restart

    This partially solved my problem http://ubuntuforums.org/showthread.p...27#post6622027 ... I don't understand why this problem after many years is still here ...
    Now I have only one problem, that after restart I must set Scaling options in amdcccle under external monitor ..... It is set to 0%(in reality it is 8%), but when I move slider, it jumps to 8%, and I must set it to 0% and apply ...

    edit: this solved scaling issues ....
    Code:
    sudo aticonfig --set-pcs-val=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0
    Last edited by kubco2; May 11th, 2013 at 02:35 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •