Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange X server crashes after upgrade to raring

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Italy
    Beans
    68
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Strange X server crashes after upgrade to raring

    Hi everybody,

    I've upgraded my ubuntu installation to raring a few days ago and I've experienced some
    abrupt crashes of the X server, the screen goes black and then I'm shown the login screen where
    I can log in again and everything works fine until the next crash which usually happens after a few hours.
    Digging in the X server logs I've found these lines that could help solve the problem

    Code:
    [ 20937.790] (II) intel(0): switch to mode 1366x768 on crtc 3 (pipe 0)
    [ 22122.563] (EE) 
    [ 22122.563] (EE) Backtrace:
    [ 22122.563] (EE) 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x49) [0xb7742f49]
    [ 22122.563] (EE) 1: /usr/bin/X (0xb7595000+0x1b1e86) [0xb7746e86]
    [ 22122.563] (EE) 2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0xb757240c]
    [ 22122.563] (EE) 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x68418) [0xb6eed418]
    [ 22122.563] (EE) 4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x69942) [0xb6eee942]
    [ 22122.563] (EE) 5: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x4c685) [0xb6ed1685]
    [ 22122.563] (EE) 6: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x7d288) [0xb6f02288]
    [ 22122.564] (EE) 7: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x6369b) [0xb6ee869b]
    [ 22122.564] (EE) 8: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0xccd0c) [0xb6f51d0c]
    [ 22122.564] (EE) 9: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0xb6e85000+0x670c5) [0xb6eec0c5]
    [ 22122.564] (EE) 10: /usr/bin/X (0xb7595000+0x12e041) [0xb76c3041]
    [ 22122.564] (EE) 11: /usr/bin/X (CompositePicture+0x319) [0xb76b74a9]
    [ 22122.564] (EE) 12: /usr/bin/X (0xb7595000+0x126bfd) [0xb76bbbfd]
    [ 22122.564] (EE) 13: /usr/bin/X (0xb7595000+0x122bae) [0xb76b7bae]
    [ 22122.564] (EE) 14: /usr/bin/X (0xb7595000+0x3e035) [0xb75d3035]
    [ 22122.564] (EE) 15: /usr/bin/X (0xb7595000+0x2b525) [0xb75c0525]
    [ 22122.564] (EE) 16: /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0xb7183935]
    [ 22122.564] (EE) 17: /usr/bin/X (0xb7595000+0x2b8f9) [0xb75c08f9]
    [ 22122.564] (EE) 
    [ 22122.564] (EE) Segmentation fault at address 0xffc5e4c0
    [ 22122.564] 
    Fatal server error:
    [ 22122.564] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
    [ 22122.564] 
    [ 22122.564] (EE) 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
     for help. 
    [ 22122.564] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [ 22122.564] (EE) 
    [ 22122.576] (II) evdev: Video Bus: Close
    [ 22122.576] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.588] (II) evdev: Sony Vaio Keys: Close
    [ 22122.588] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.600] (II) evdev: Power Button: Close
    [ 22122.600] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.612] (II) evdev: USB 2.0 Camera: Close
    [ 22122.612] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.614] (II) evdev: AT Translated Set 2 keyboard: Close
    [ 22122.614] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.621] (II) evdev: PS/2 Mouse: Close
    [ 22122.621] (II) UnloadModule: "evdev"
    [ 22122.623] (II) UnloadModule: "synaptics"
    [ 22122.624] (II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
    [ 22122.642] Server terminated with error (1). Closing log file.
    The problem has shown up 3/4 times so far and it happened while I was browsing the web,
    when trying to open some webpages even if I can't remember which pages I was going to visit to
    check if I can reproduce the problem, they were completely "harmless" pages anyway.

    Any idea? Thanks!
    Last edited by marianoa; May 16th, 2013 at 07:42 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Italy
    Beans
    68
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Strange X server crashes after upgrade to raring

    I've got some news on the problem I'm experiencing, maybe it can help anyone help me. It's happened a few more times, the last one a few minutes ago and I've noted down a webpage where this happens

    http://boutique.orange.fr/ESHOP_mx_f...rique=5-504008

    the strange thing is that the problem appears again again if I try to open the webpage with firefox but I can open the same page just fine if I use Chrome/Chromium.
    Any idea apart from stopping using firefox? (I would really like to avoid doing that)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •