Results 1 to 5 of 5

Thread: Webcam no longer working

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    Exclamation Webcam no longer working

    Hi all,

    First time poster, but have been using Ubuntu on and off for a while.

    I had been using 12.04/10 on my HP 6735s laptop without issue's.

    Webcam had been working as well, but since upgrading to 13.04 the webcam no longer works.

    It doesnt even show in the

    Code:
    lsusb
    or

    Code:
    lspci
    I have followed http://www.linlap.com/hp-compaq_6735s through the link for webcam, and nothing.

    Tried Cheese, and Skype. Both showing no video (no webcam selectable)

    When running
    Code:
    gstreamer-properties
    i get this output:

    Code:
    (gstreamer-properties:23567): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkDialog.has-separator
    
    (gstreamer-properties:23567): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkDialog.has-separator
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdsink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sunaudiosink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'glimagesink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lsrc'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
    gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sunaudiosrc'
    gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux 2 (v4l2)': Cannot identify device "/dev/video0". [v4l2_calls.c(493): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline0/GstV4l2Src:v4l2src1:
    system error: No such file or directory]
    Please can someone help??

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    ::1
    Beans
    2,461

    Re: Webcam no longer working

    When you live-boot 12.04/10 (from stick/CD), the webcam works? If so: can you post the lsusb USB id and the output "dmesg | grep -i video"?

    Disclaimer: I'm no webcam expert at all, but hopefully the above gives a lead.

  3. #3
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    Re: Webcam no longer working

    Hi sanderj,

    Thank you for your reply.

    I have just tried it via LiveCD[USB], but it still does not show the webcam. I get the same output.

    Here is the output from the above grep cmd:

    Code:
    $ dmesg | grep -i video
    [    0.770688] pci_root PNP0A03:00: ignoring host bridge window [mem 0x000cc000-0x000cffff] (conflicts with Video ROM [mem 0x000c0000-0x000ce9ff])
    [    1.148086] pci 0000:01:05.0: Boot video device
    [   16.648460] ACPI: Video Device [IGFX] (multi-head: yes  rom: no  post: no)
    [   16.648679] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A03:00/device:00/LNXVIDEO:00/input/input4

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    ::1
    Beans
    2,461

    Re: Webcam no longer working

    You tried a 12.x liveCD, right? And the webcam was not there?
    In your original post you said "Webcam had been working as well,"?

  5. #5
    Join Date
    May 2013
    Beans
    4

    Re: Webcam no longer working

    @sanderj,

    Correct it was working. I am doing a fresh install of 12.10 at the mo, so will get back once complete

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •