Results 1 to 7 of 7

Thread: No sound after 13.04 upgrade

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    498
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    No sound after 13.04 upgrade

    Hi! Last night I upgraded my ubuntu 12.10 to 13.04. This morning I found it can't reproduce any sound. The Output tab under sound settings lists "Dummy Output" as the only entry. Any ideas on how to solve this?

    Regards!
    Last edited by _0R10N; April 27th, 2013 at 01:54 PM.
    Bad command. Bad, bad command! Sit! Stay! Staaaaay!!!.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Beans
    498
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: No sound after 13.04 upgrade

    I solved my self by reinstalling alsa-base and audiopulse

    # apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
    # apt-get install alsa-base pulseaudio
    # alsa force-reload

    and restarting
    Bad command. Bad, bad command! Sit! Stay! Staaaaay!!!.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    51

    Re: No sound after 13.04 upgrade

    Despite it freezing on the last command, it worked! Thank you!

  4. #4
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    2

    Re: No sound after 13.04 upgrade

    Previously, I had done a fresh install of 13.04. Everything worked fine the first day (I had sound) but after the 2nd day, the sound stopped working for seemingly no apparent reason.

    i entered the commands above, and now i still dont have sound but i also dont have the volume in the systray on the top right corner.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    17
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound after 13.04 upgrade

    Thanks _0R10N

    While I also experienced the hang on the third command and neither the test sounds play or the volume icon appears in the notifications area, I am grateful that the sound is working again.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    17
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound after 13.04 upgrade

    To re-acquire the notification icon, you can enter the following in the terminal:
    sudo apt-get install indicator-sound
    killall unity-panel-service


    Courtesy of sdbillin in
    from http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1871144

  7. #7
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    1

    Question Re: No sound after 13.04 upgrade

    after reinstalling pulseaudio, eventhough sound is not working

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •