Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: No HDMI audio after upgade to 13.04

  1. #11
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    781
    Distro
    Ubuntu

    Re: No HDMI audio after upgade to 13.04

    The no HDMI audio is a bug.
    They didn't add the correct modules in to the kernel for some types of HDMI audio support. ( https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...x/+bug/1169761 & https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...x/+bug/1169984 )

    Workaround / Fix is to install a new kernel:

    http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa...v3.8.8-raring/

    This kernel works for me. HDMI is now in the list of available devices and I have sound.
    Laters...
    Sol
    "Have you found the secrets of the universe? Asked Zebade "I'm sure I left them here somewhere" User numbers: Ubuntu 23772 Linux 477911

  2. #12
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    9,036
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: No HDMI audio after upgade to 13.04

    I finally broke down and installed the 3.8.0-29 kernel on my Kubuntu 13.04 system. The HDMI audio device is no longer detected, and the option is greyed out in System Settings > Multimedia > Phonon. It was working on 3.8.0-25.

    I have a Radeon 6770M and am running the fglrx proprietary driver.

    These are the kinds of things that must drive less-experienced users up the wall!

    Update: Jockey told me that it was using the "FireGL" driver. I tried the alternative proprietary driver; the HDMI interface is still greyed out.
    Last edited by SeijiSensei; August 30th, 2013 at 03:41 PM.
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •