Results 1 to 5 of 5

Thread: Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Shenzhen, Guangdong China
    Beans
    135
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

    I was running Skype and it worked OK up until an Ubuntu update around the middle of May 2013. I've not been able to get Skype 4.1 or 4.2 to run after installation. I have attempted to do an installation from the software center and also the Skype web site with the same results.

    The Skype icon appears in the software search bar but when I click on it, nothing happens.

    I did the "sudo dpkg --add -architecuture i386" then the "sudo apt-get update" and reinstalled Skype with the same results of Skype won't run.

    I've uninstalled and reinstalled Skype and rebooted.

    MSI laptop
    Pentium Dual core
    3GB RAM
    80 GB free hard drive space
    nVIDIA GeForce 820M G
    Ubuntu 13.04 64 bit with latest updates

    Any Ideas appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Beans
    425
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

    You could try using ldd to see if there's any libraries missing that it requires

    Code:
    user@localhost:~$ ldd /usr/bin/skype | grep not\ found
        libXv.so.1 => not found
        libXss.so.1 => not found
        libQtDBus.so.4 => not found
        libQtWebKit.so.4 => not found
        libQtXml.so.4 => not found
        libQtGui.so.4 => not found
        libQtNetwork.so.4 => not found
        libQtCore.so.4 => not found
    They'll be the 32bit versions that it's after.
    Mark your thread as [SOLVED], use Thread Tools on forum page.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Shenzhen, Guangdong China
    Beans
    135
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

    Yup, you were right.

    rocky@rocky-A6000:~$ ldd /usr/bin/skype | grep not\ found
    libGL.so.1 => not found
    libGL.so.1 => not found

    I suppose that I need to find a way to get these loaded. What command would I need for this?

    Thanks in advance.

  4. #4
    Join Date
    May 2013
    Beans
    26

    Re: Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

    I've described my problem with HP laptop, probook 4540s, intel hd 3 or 4000, 4gb, etc.:
    http://ubuntuforums.org/showthread.p...ighlight=skype
    I wonder if I can resolve skype somehow?

  5. #5
    Join Date
    May 2013
    Beans
    26

    Re: Skype 4.2 installs but doesn't run on 13.04

    @rhardie
    please check what I've done so far, nothing:

    http://ubuntuforums.org/showthread.p...ighlight=skype

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •