Results 1 to 2 of 2

Thread: No Sound - Sony VAIO Laptop VGNFE770G

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    2

    Question No Sound - Sony VAIO Laptop VGNFE770G

    I have installed Ubuntu 12.04.2 LTS on Sony VAIO VGNFE770G, the only problem is that I have no sound.
    I have provided information based upon another port requesting for such information as shown below. I have noticed "hwinfo --sound" shows some errors, not sure what that means, any help would be much appreciated.

    uname -r
    3.5.0-27-generic

    dpkg -l alsa-*
    Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
    | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
    |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
    ||/ Name Version Description
    +++-==============-==============-============================================
    ii alsa-base 1.0.25+dfsg-0u ALSA driver configuration files
    un alsa-oss <none> (no description available)
    ii alsa-utils 1.0.25-1ubuntu Utilities for configuring and using ALSA

    lspci -nn | grep Audio
    00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller [8086:27d8] (rev 02)

    cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep Codec
    Codec: SigmaTel CXD9872RD/K

    hwinfo --sound
    > hal.1: read hal dataprocess 2555: arguments to dbus_move_error() were incorrect, assertion "(dest) == NULL || !dbus_error_is_set ((dest))" failed in file ../../dbus/dbus-errors.c line 282.
    This is normally a bug in some application using the D-Bus library.
    libhal.c 3483 : Error unsubscribing to signals, error=The name org.freedesktop.Hal was not provided by any .service files
    10: PCI 1b.0: 0403 Audio device
    [Created at pci.318]
    Unique ID: u1Nb.VJmkeaW8bVD
    SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0
    SysFS BusID: 0000:00:1b.0
    Hardware Class: sound
    Model: "Intel 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller"
    Vendor: pci 0x8086 "Intel Corporation"
    Device: pci 0x27d8 "82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller"
    SubVendor: pci 0x104d "Sony Corporation"
    SubDevice: pci 0x81ef
    Revision: 0x02
    Driver: "snd_hda_intel"
    Driver Modules: "snd_hda_intel"
    Memory Range: 0xd01c0000-0xd01c3fff (rw,non-prefetchable)
    IRQ: 45 (379 events)
    Module Alias: "pci:v00008086d000027D8sv0000104Dsd000081EFbc04sc0 3i00"
    Driver Info #0:
    Driver Status: snd_hda_intel is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
    Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

    cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
    # autoloader aliases
    install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
    install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
    install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
    install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
    install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
    install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
    install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
    install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7

    # Cause optional modules to be loaded above generic modules
    install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-ioctl32 ; /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq ; }
    #
    # Workaround at bug #499695 (reverted in Ubuntu see LP #319505)
    install snd-pcm /sbin/modprobe --ignore-install snd-pcm $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-pcm-oss ; : ; }
    install snd-mixer /sbin/modprobe --ignore-install snd-mixer $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-mixer-oss ; : ; }
    install snd-seq /sbin/modprobe --ignore-install snd-seq $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-midi ; /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-oss ; : ; }
    #
    install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq-midi ; : ; }
    # Cause optional modules to be loaded above sound card driver modules
    install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-emu10k1-synth ; }
    install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist snd-seq ; }

    # Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
    install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist saa7134-alsa ; : ; }
    # Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
    options bt87x index=-2
    options cx88_alsa index=-2
    options saa7134-alsa index=-2
    options snd-atiixp-modem index=-2
    options snd-intel8x0m index=-2
    options snd-via82xx-modem index=-2
    options snd-usb-audio index=-2
    options snd-usb-caiaq index=-2
    options snd-usb-ua101 index=-2
    options snd-usb-us122l index=-2
    options snd-usb-usx2y index=-2
    # Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
    options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
    # Keep snd-pcsp from being loaded as first soundcard
    options snd-pcsp index=-2
    # Keep snd-usb-audio from beeing loaded as first soundcard
    options snd-usb-audio index=-2

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    2

    Re: No Sound - Sony VAIO Laptop VGNFE770G

    Just installed hal, same issue, that is, no sound.

    hwinfo --sound
    10: PCI 1b.0: 0403 Audio device
    [Created at pci.318]
    UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_8086_27d8
    Unique ID: u1Nb.VJmkeaW8bVD
    SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0
    SysFS BusID: 0000:00:1b.0
    Hardware Class: sound
    Model: "Intel 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller"
    Vendor: pci 0x8086 "Intel Corporation"
    Device: pci 0x27d8 "82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller"
    SubVendor: pci 0x104d "Sony Corporation"
    SubDevice: pci 0x81ef
    Revision: 0x02
    Driver: "snd_hda_intel"
    Driver Modules: "snd_hda_intel"
    Memory Range: 0xd01c0000-0xd01c3fff (rw,non-prefetchable)
    IRQ: 45 (379 events)
    Module Alias: "pci:v00008086d000027D8sv0000104Dsd000081EFbc04sc0 3i00"
    Driver Info #0:
    Driver Status: snd_hda_intel is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
    Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •