Results 1 to 5 of 5

Thread: avconv to mp3 not working

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    758
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    avconv to mp3 not working

    Hi


    I can use avcon to convert from wma to wav but not to mp3

    avconv -i 4_5_2013.wma -b 128k 4_5_3013.wav
    works fine

    avconv -i 4_5_2013.wma -b 128k 4_5_3013.mp3
    Does not work

    I get this error:
    Encoder (codec id 0) not found for output stream #0:0

    Please advise

    P.S sound converter works perfectly what do they use ?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    758
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: avconv to mp3 not working

    it seems that lib3lame is not enabled by default and I am having trouble finding the folder in order to ./configure --enable libmp3lame0

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    8,999
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: avconv to mp3 not working

    Install ubuntu-restricted-extras.
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    758
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: avconv to mp3 not working

    I'll try that and post back

  5. #5
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    1

    Re: avconv to mp3 not working

    Encoding to mp3 using avconv works right after:
    sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
    Thanks, SeijiSensei !

    P.S. Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •