Results 1 to 4 of 4

Thread: SM Player doesn't launch

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Austin, TX
    Beans
    199
    Distro
    Kubuntu

    SM Player doesn't launch

    I've tried launching it 3 different ways and it won't start. I right-click a music file and select "open with SM Player" and nothing happens. I then try to launch SM Player from the menu and nothing happens. Out of curiosity I tried to launch it from a terminal and it gives the following:

    Code:
    Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configuration s from ~/.fonts.conf is deprecated.
    This is SMPlayer v. 0.8.3 running on Linux
    It pauses for about 2-3 seconds, nothing happens, then I get my shell prompt back, ready for my next command. No other errors, nothing happens.

    Is it refusing to start over a deprecated font? I entered "echo $#" and it returns a 0.

    I uninstalled and reinstalled both mplayer and smplayer and nothing has changed.

    Any ideas on what I can do next? Should I file a bug report against SMPlayer?
    Last edited by scottbomb; May 11th, 2013 at 12:09 AM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    UK Lake District
    Beans
    3,066
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: SM Player doesn't launch

    Try deleting the hidden folder in ~/.mplayer
    Ubuntu Member Always something different. Promoting Ubuntu and System 76 at TUXPC

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    7,231

    Re: SM Player doesn't launch

    Mind you SMPlayer config would usually be in $HOME.config/smplayer/smplayer.ini. Before delving too deeply into config files perhaps try to use the latest version from the PPA of the SMPlayer developer. This single command should do this:

    Code:
    sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer && \
    sudo apt-get update && sudo apt-get -y install smplayer smtube
    If the problem persists try running MPlayer from the cmmandline and see if that is running ok...
    You think that's air you're breathing now?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Austin, TX
    Beans
    199
    Distro
    Kubuntu

    Re: SM Player doesn't launch

    Thanks guys! I did both suggestions. It didn't fix it right away but it did work again after a reboot.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •