Results 1 to 2 of 2

Thread: Netgear WG311v3 802.11g Wireless PCI Adapter not working

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Beans
    3

    Netgear WG311v3 802.11g Wireless PCI Adapter not working

    The interface is not working at all. Here is the comparison between my wired ethernet controller and the wireless one.

    network@network-MS-7309:~$ lspci | grep -e 01:0
    01:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
    01:0a.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88w8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev 03)
    network@network-MS-7309:~$

    network@network-MS-7309:~$ dmesg | grep -e 01:09
    [ 0.167409] pci 0000:01:09.0: [10ec:8139] type 0 class 0x000200
    [ 0.167424] pci 0000:01:09.0: reg 10: [io 0xef00-0xefff]
    [ 0.167437] pci 0000:01:09.0: reg 14: [mem 0xdffffc00-0xdffffcff]
    [ 0.167477] pci 0000:01:09.0: reg 30: [mem 0xdffc0000-0xdffdffff pref]
    [ 0.167505] pci 0000:01:09.0: supports D1 D2
    [ 0.167508] pci 0000:01:09.0: PME# supported from D1 D2 D3hot D3cold
    [ 0.167512] pci 0000:01:09.0: PME# disabled
    [ 0.949521] 8139cp 0000:01:09.0: This (id 10ec:8139 rev 10) is not an 8139C+ compatible chip, use 8139too
    [ 0.950131] 8139too 0000:01:09.0: PCI INT A -> Link[LNKB] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
    [ 0.951094] 8139too 0000:01:09.0: eth0: RealTek RTL8139 at 0xef00, 00:13:f7:0b:d5:82, IRQ 19
    [ 11.970022] 8139too 0000:01:09.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
    network@network-MS-7309:~$ dmesg | grep -e 01:0a
    [ 0.167530] pci 0000:01:0a.0: [11ab:1faa] type 0 class 0x000200
    [ 0.167549] pci 0000:01:0a.0: reg 10: [mem 0xdffe0000-0xdffeffff]
    [ 0.167560] pci 0000:01:0a.0: reg 14: [mem 0xdffb0000-0xdffbffff]
    network@network-MS-7309:~$

    I have installed the device driver in ndiswrapper.

    network@network-MS-7309:~$ sudo ndiswrapper -l
    mrv8335 : driver installed
    device (11AB:1FAA) present
    network@network-MS-7309:~$

    How do I get this guy working? Thanks in advance for the awesome help that comes from the Ubuntu community!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin, Germany
    Beans
    4,968
    Distro
    Xubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Netgear WG311v3 802.11g Wireless PCI Adapter not working

    Try these drivers:

    http://media.cdn.ubuntu-de.org/forum...335_X32.tar.gz

    http://media.cdn.ubuntu-de.org/forum...335_X64.tar.gz

    Check:
    Code:
    modinfo ndiswrapper
    dmesg | grep ndis

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •