Page 5 of 24 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 41 to 50 of 239

Thread: Anyone got MIR working in raring?

  1. #41
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ExodusHair<Čubura
    Beans
    4,311
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    Thanks zika.

    I am now able to get htop to run stable.

    The command is

    Code:
    mir & htop
    When htop loads it has mir startx and then htop below it. It is a very simple code. It appears that mir is calling Xserver and then loading htop?

    It takes up 100% of one side of a dual core. I am not trying to be a pain. Just trying different code. I studied Vax Unix in 1990 and did batch files in the 80's with DOS. But Linux and X I am just getting a handle on.

    So .. when I run 'mir" which is an executable file and use the "&" character to run 'htop' on mir (I assume). No man pages for mir as of yet. However mir is calling 'startx'. So .. if you decide to try it you will see 'mir startx' at the top of htop and htop below it.

    I'll get another pic.
    No. Mir can not call Xserver since it should be sort of its replacement. A fact that they appear in htop list is just a fact that these processes are running... Order is not relevant to You... You're having two concurrent processes... You do not need man pages for mir, man for bash should be enough...
    I thought that .xinitrc should be a sort of hint, with wayland/weston, etc...

  2. #42
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,701
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by zika View Post
    No. Mir can not call Xserver since it should be sort of its replacement. A fact that they appear in htop list is just a fact that these processes are running... Order is not relevant to You... You're having two concurrent processes... You do not need man pages for mir, man for bash should be enough...
    I thought that .xinitrc should be a sort of hint, with wayland/weston, etc...
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^

    Yes it is a great hint.

    I am then curious as to why startx would not run before, only when I put in mir in the command line.

    I'll be doing some reading on this..
    thanks again..
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running 15.10 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  3. #43
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    699

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    I am not 100% sure but i do believe ATM you can't test much programs running natively on Mir. Just demos you tried. I am pretty sure everything else you are trying to test uses Xorg (on top of Mir).

  4. #44
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,701
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by EgoGratis View Post
    I am not 100% sure but i do believe ATM you can't test much programs running natively on Mir. Just demos you tried. I am pretty sure everything else you are trying to test uses Xorg (on top of Mir).
    This has been my assumption pretty well, however , I had not clearly stated it. So I can further declare my assumption that , yes , Mir is working in raring as per one of my screen shots documenting mir running in htop, in whatever limited capacity it is.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running 15.10 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  5. #45
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,701
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    Thanks zika.

    I am now able to get htop to run stable.

    The command is

    Code:
    mir & htop
    When htop loads it has mir startx and then htop below it. It is a very simple code. It appears that mir is calling Xserver and then loading htop?

    It takes up 100% of one side of a dual core. I am not trying to be a pain. Just trying different code. I studied Vax Unix in 1990 and did batch files in the 80's with DOS. But Linux and X I am just getting a handle on.

    So .. when I run 'mir" which is an executable file and use the "&" character to run 'htop' on mir (I assume). No man pages for mir as of yet. However mir is calling 'startx'. So .. if you decide to try it you will see 'mir startx' at the top of htop and htop below it.

    I'll get another pic.

    The above code will not work on Nividia G210/218 with nouveau.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running 15.10 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

  6. #46
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Miami FL USA
    Beans
    1,244
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Tried the ppa, installed all the Mir stuff and alot of other junk, now I get a black screen and mouse pointer!
    AND in a tty I get a big long blinking cursor, very interesting..

  7. #47
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ExodusHair<Čubura
    Beans
    4,311
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    The above code will not work on Nividia G210/218 with nouveau.
    Should it?
    Investigate proper usage of little we've got from PPA. It is just a beginning... It's just a feeble herald...

  8. #48
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ExodusHair<Čubura
    Beans
    4,311
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by cecilpierce View Post
    Tried the ppa, installed all the Mir stuff and alot of other junk, now I get a black screen and mouse pointer!
    AND in a tty I get a big long blinking cursor, very interesting..
    How do You "try" to "useˇ it? Instead of what?

  9. #49
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    London, England
    Beans
    8,472
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    @ventrical

    I am running some of you experiments. And in my messing around a thought occurred to me. Midnight Commander and htop are text mode utilities. They will run in a tty anyway. How do we know that they are running on MIR? Regards.
    It is a machine. It is more stupid than we are. It will not stop us from doing stupid things.
    Ubuntu user #33,200. Linux user #530,530


  10. #50
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,701
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Anyone got MIR working in raring?

    Quote Originally Posted by zika View Post
    Should it?
    Investigate proper usage of little we've got from PPA. It is just a beginning... It's just a feeble herald...

    It works with the original hacking file code.

    (sleep 5; mir_demo_client_accelerated) & mir ; kill $!
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running 15.10 on Mobo: MSI model: B85-G41 PC Mate(MS-7850) v: 1.0

Page 5 of 24 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •