Results 1 to 3 of 3

Thread: Blank Monitor after fresh LAMP Server installation

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    4

    Blank Monitor after fresh LAMP Server installation

    I have worked with Ubuntu in the past, this time i am working with the Server Distro and i went through the installation and selected the LAMP server. After it was completed, it booted back up and it just went to a blank screen. I was able to see the GRUB screen and select option if necessary. I know the server is online because i can view the test PHP page when browsing to the IP address. Any ideas on how to bring the terminal up on the monitor. I am not able to get to it with SSH because the connection is refused.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Blank Monitor after fresh LAMP Server installation

    AlthougH Server Edition is text base, it still uses a VGA graphics layer... So if it has nvidia or radeon GPU, it will come up with tweaked graphics. Simple fix.

    First question would be to ask- What kind of graphics GPU does that PC have?

    Second would be... On server, with the Grub2 menu, you have only 2 seconds to hit a <down-arrow> key before that menu disappears to keep it there. Then arrow to the first menu item. Press <e>, Go down to the line that starts with "linux", arrow over to where it say "RO" and after if add "-Single --verbose nomodeset"... Press <cntrl><x> to boot. It will boot with verbose messaging on, with kms off.

    Since there is no splash screen, just blank until the login... there is a lot going on during that boot process. One of my servers stays blank for 1 -1.2 minutes before it actually gets to the login... Needs to make sure it's not just "working"... or hanging on something else.

    Another thing th=o help this is to see if you can get to a root prompt from the rescue menu.

    Will followup from there after you've answerd and tried those things...
    Multi-Boot= Various flavours of Windows, Linux and Unix... Ubuntu user # 33563, Linux user # 533637
    Sticky: [all variants] Graphics Resolution- Upgrade /Blank Screen after reboot
    Boot Info Script courtesy of community member meierfra

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    4

    Re: Blank Monitor after fresh LAMP Server installation

    Thanks for the Reply, I didn't even think about the GPU. What i actually did is just took out the GPU card that was in there and used the native VGA from the Motherboard which works fine.
    Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •