Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: GUI not working after upgrading to 12.10

  1. #11
    Join Date
    May 2007
    Beans
    12,672

    Re: GUI not working after upgrading to 12.10

    You said you have a Radeon video card, and from what I could find, that uses an Xpress chipset.

    That's a very old chipset for which AMD restricted drivers haven't worked in a long time -- so if you were using the default Radeon open-source drivers in 12.04, you should not have suddenly encountered a video driver problem upgrading to 12.10.

    So, while it's possible, I suspect that the problem is not the Radeon video drivers.
    Ubuntu 14.04, Mint 17; MS Win 8.1.
    Will not respond to PM requests for support -- use the forums.

  2. #12
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    193

    Re: GUI not working after upgrading to 12.10

    Quote Originally Posted by Mark Phelps View Post
    You said you have a Radeon video card, and from what I could find, that uses an Xpress chipset.

    That's a very old chipset for which AMD restricted drivers haven't worked in a long time -- so if you were using the default Radeon open-source drivers in 12.04, you should not have suddenly encountered a video driver problem upgrading to 12.10.

    So, while it's possible, I suspect that the problem is not the Radeon video drivers.
    Isn't it when there is a problem with the video driver for a particular card, the system choose some falback mode, as in my case for the Riva-tnt it chooses the vesa driver. But in any case he should be able to get in the console mode. Right ?

  3. #13
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sarajevo
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: GUI not working after upgrading to 12.10

    Well, I managed to get it to read the cd with 11.10 and reinstall it - I even managed to upgrade to 12.04 again. I don't have any problems now. But I'm rather curious what would happen if I upgrade to 12.10 again? Any suggestions? If you need any kind of info I'll happily post it, so we can work this out, if anyone has any ideas.

  4. #14
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sarajevo
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: GUI not working after upgrading to 12.10

    I'm trying to install a different DE, just wondering whether it would speed things up a bit, because something seems to be wrong - everything is very slow? Is Unity too hard on a 256MB graphic card, or what?
    Last edited by Roquentina; March 6th, 2013 at 05:04 PM.

  5. #15
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    12o4/14o4
    Beans
    Hidden!

    Re: GUI not working after upgrading to 12.10

    If your still on 12o4 you can try Unity2D and see if its faster or you can install the gnome-classic desktop and try it. You can choose at boot (login).

    gnome classic desktop
    Code:
    sudo apt-get install gnome-session-fallback

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •