Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Installation fail

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Installation fail

    Sorry for bothoring the community with another one of Bradley's dumb questions haha but I wanted to test 13.04 do some testing provide some devolopers some tests and logs but for the life of me I can't get it install well I boot from USB use ran to edit add the nomodeset like I always have to do now press enter (to boot it from USB) it shows the Ubuntu slash screen like normal the little.menu dots is loading then all suddenly it freezes the little dots freeze white and there's a little Spinny cirlse thing in the top right corner and it never loads any ideas I would love to get this working?!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    From the land down under
    Beans
    1,245
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Damn just cant get this installed

    Quote Originally Posted by Bradley129 View Post
    Sorry for bothoring the community with another one of Bradley's dumb questions haha
    The only dumb question is one not asked

    Quote Originally Posted by Bradley129 View Post
    but I wanted to test 13.04 do some testing provide some devolopers some tests and logs but for the life of me I can't get it install well I boot from USB use ran to edit add the nomodeset like I always have to do now press enter (to boot it from USB) it shows the Ubuntu slash screen like normal the little.menu dots is loading then all suddenly it freezes the little dots freeze white and there's a little Spinny cirlse thing in the top right corner and it never loads any ideas I would love to get this working?!
    What hardware are you trying to install it on and what iso image did you download?
    // Blog

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    London, England
    Beans
    7,683
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Damn just cant get this installed

    I sometimes have to put irqpoll into the boot paramenters. Other times I had to tick all the F6 options or some combination of them. Regards.
    It is a machine. It is more stupid than we are. It will not stop us from doing stupid things.
    Ubuntu user #33,200. Linux user #530,530


  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    12o4/14o4
    Beans
    Hidden!

    Re: Damn just cant get this installed

    I have had this problem in the past and found that just doing a "release-upgrade -d" from the previous version to be the easy way out.

    https://help.ubuntu.com/12.04/server...upgrading.html

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,211
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    Appears as if it is an obsoleted graphics card - no way to tell until we get some lspci info.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  6. #6
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Re: Damn just cant get this installed

    Quote Originally Posted by ibjsb4 View Post
    I have had this problem in the past and found that just doing a "release-upgrade -d" from the previous version to be the easy way out.

    https://help.ubuntu.com/12.04/server...upgrading.html
    But if I do that won't I risk my fallback 12.04 install?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,211
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    My next questions are:

    1. Is it a zsynced iso or a daily raw image that you are using?
    2. is it 64bit or 32 bit iso?
    3. I assume VGA pallete snoop is off in BIOS?


    I have 3 radeon systems and I have seen what you have described. I doubt you can get to terminal from where you are at.

    if you are using 64bit iso then try 32bit , or , if you are using 32bit (and your system is 64bit capable) then try 64bit iso.
    Last edited by ventrical; March 4th, 2013 at 06:05 PM.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  8. #8
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    23

    Re: Installation fail

    Quote Originally Posted by ventrical View Post
    My next questions are:

    1. Is it a zsynced iso or a daily raw image that you are using?
    2. is it 64bit or 32 bit iso?
    3. I assume VGA pallete snoop is off in BIOS?


    I have 3 radeon systems and I have seen what you have described. I doubt you can get to terminal from where you are at.

    if you are using 64bit iso then try 32bit , or , if you are using 32bit (and your system is 64bit capable) then try 64bit iso.
    1. Raw iso from here:http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20130301/
    2.its a 64bit computer so im using the 64bit version my 12.04 is on amd64.iso so thats what im using for 13.04
    3. I do not belive i have that option in bios about the only option have is to enable amd64 virtualazion which i have enabled where would i find this vga option?

    one extra detail: my computer didnt come pre installed with windows 8 so no secure boot or anything just good old bios so that isnt causing issues either

  9. #9
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,211
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Installation fail

    Quote Originally Posted by Bradley129 View Post
    1. Raw iso from here:http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/20130301/
    2.its a 64bit computer so im using the 64bit version my 12.04 is on amd64.iso so thats what im using for 13.04
    3. I do not belive i have that option in bios about the only option have is to enable amd64 virtualazion which i have enabled where would i find this vga option?

    one extra detail: my computer didnt come pre installed with windows 8 so no secure boot or anything just good old bios so that isnt causing issues either
    I am zsyncing that 64bit iso right now to see if I can replicate your symptooms on my AMD opteron dual core.

    I'll be back.

    i am assuming it is usual bugs. There have been a lot of users who had probs with 64bit.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  10. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,211
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Damn just cant get this installed

    Quote Originally Posted by Bradley129 View Post
    But if I do that won't I risk my fallback 12.04 install?
    I assume that this is correct. Unless you have a btrfs system format.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •