Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Why Transmission takes ages to start?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Beans
    259
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Why Transmission takes ages to start?

    Normally, I use Qbittorrent, but recently I have downloaded Transmission to use as my default torrent client, as it is lightweight than Qbittorrent.

    Now, after installing Transmission I am facing a weird problem. It's taking so much time (5-7 minutes) to start the application. It's working good enough, but problem with the starting.

    Please suggest me, how can I get rid of this issue. Thanks to all.
    Last edited by uzumakifahim; March 7th, 2013 at 01:50 AM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    UK Lake District
    Beans
    2,864
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    It should take just a few seconds to start.

    Try launching it from the terminal: transmission
    See if there is any feedback

    Are you using KDE? Seeing that you mentioned QT
    Ubuntu Member Always something different. Promoting Ubuntu and System 76 at TUXPC

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porirua, New Zealand
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    Do you have some torrents that you have already downloaded that transmission might be checking?
    Forum DOs and DON'Ts
    Never assume that information you find using a search engine is up-to-date.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Beans
    259
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    Thank to all for trying to help me.

    @carl4926, I don't know how to run an application from terminal. Could you please tell me what is the exact command to launch transmission from terminal?

    @lisati, there is no torrents to check for tranmission. It's taking ages to start from the very first time after installation.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    Quote Originally Posted by uzumakifahim View Post
    Normally, I use Qbittorrent, but recently I have downloaded Transmission to use as my default torrent client, as it is lightweight than Qbittorrent.

    Now, after installing Transmission I am facing a weird problem. It's taking so much time (5-7 minutes) to start the application. It's working good enough, but problem with the starting.
    Downloaded Transmission from where? Your profile says Ubuntu 12.04, so Transmission should have been pre-installed. Can you fill us in on that.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    UK Lake District
    Beans
    2,864
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    As others said
    Transmission is already installed

    To start it as I suggested.
    Open a terminal and type in:

    transmission

    Hit enter
    Ubuntu Member Always something different. Promoting Ubuntu and System 76 at TUXPC

  7. #7
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Beans
    259
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    Actually, I use Qbittorrent as my default bit torrent client. That's why after installing Ubuntu 12.04, I've removed Transmission and install Qbittorrent from Ubuntu Software Center. At that time I've used Transmission for few days. Then it worked fine.

    Now I'm interested to use Transmission as my default bit torrent client, but this time I'm facing this problem.

    I'm using Ubuntu 12.04 with Unity desktop.

    @carl4926, this is the output when I tried to open Transmission from terminal

    Code:
    fahim@fahim-Desktop:~$ transmission
    transmission: command not found
    fahim@fahim-Desktop:~$

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    UK Lake District
    Beans
    2,864
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    sorry it's

    Code:
    transmission-gtk
    Ubuntu Member Always something different. Promoting Ubuntu and System 76 at TUXPC

  9. #9
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    UK Lake District
    Beans
    2,864
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    Quote Originally Posted by carl4926 View Post
    sorry it's

    Code:
    transmission-gtk
    And you should have installed

    transmission-common
    transmission-gtk
    Ubuntu Member Always something different. Promoting Ubuntu and System 76 at TUXPC

  10. #10
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Beans
    259
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Why Transmission takes ages to start?

    @carl4926, Thanks for the correction. Here is the output.

    Code:
    fahim@fahim-Desktop:~$ transmission-gtk
    connect: Connection timed out
    connect: Connection timed out
    connect: Connection timed out
    Every line appears about 50 seconds interval and after the third line Transmission actually starts.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •