Results 1 to 2 of 2

Thread: udev rule file not working

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    87

    udev rule file not working

    I am trying to connect an IOIO board (sort of an Arduino for Android) to my Ubuntu 12.04 laptop via a USB connection so that I can program it with Eclipse and the Android SDK.

    The rules file is called 50-ioio.rules and the the text is:

    Code:
    ACTION=="add", SUBSYSTEM=="tty", SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="1b4f", ATTRS{idProduct}=="0008", SYMLINK+="IOIO%n", MODE="666"
    I copied this file to the udev rules directory using:

    Code:
    sudo cp 50-ioio.rules /etc/udev/rules.d
    I then restarted udev using:

    Code:
    sudo restart udev
    However when I connect the IOIO board via a USB cable and look for the serial port with

    Code:
    ls /dev/IOIO*
    I get the message

    Code:
    ls: cannot access /dev/IOIO*: No such file or directory
    Can anyone explain what I am doing wrong?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    1

    Re: udev rule file not working

    I had the same issue, and was unable to get any reading on the USB connection from "tail -f /var/log/syslog".
    I solved this by connecting the IOIO to my computer using a USB cable intended for my phone instead of the one shipped with the IOIO.
    Running "tail -f /var/log/syslog" will now output information when connecting the IOIO, and I'll find the IOIO at /dev/IOIO1

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •