Results 1 to 4 of 4

Thread: Trouble with sending mail via Evolution

  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Beans
    2

    Trouble with sending mail via Evolution

    Hi
    I`m using Evolution 3.6.3 and set it up for a Gmail account.
    But when i want to send new message i give this error:
    "
    The reported error was "MAIL FROM command failed: Authentication Required. Learn more at
    http://support.google.com/mail/bin/a...y?answer=14257 fx5sm2316005wib.11 - gsmtp".
    "
    What`s the problem?
    Thank You.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Porirua, New Zealand
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: Trouble with sending mail via Evolution

    Check that your gmail account is set to allow POP3 access. Please report back if you're still stuck when you have done that and followed the instructions at gmail's webpage.
    Forum DOs and DON'Ts
    Never assume that information you find using a search engine is up-to-date.

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Beans
    2

    Re: Trouble with sending mail via Evolution

    I have enabled both IMAP and POP but still i see that damn error

  4. #4
    Join Date
    May 2012
    Beans
    2

    Re: Trouble with sending mail via Evolution

    Well i fixed it!
    i went to Edit -> Preferences -> account editor -> sending mail.
    and checked "Server requires authentication" check box!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •