Results 1 to 6 of 6

Thread: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    10

    LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    my machine a lenovo y550 running a nvidia geforce gt 240m . i'm dual booting win7/lm14cinnamon . i only get this problem after installing nvidia driver . it would blink few times upon booting login before i get this error . at times it will successfully bring me up to login then desktop with everything working including my gfx card . it's just a hassle whenever startx doesn't work .

    Last edited by swatc1h; February 17th, 2013 at 08:40 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,433
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    Hello swatc1h,

    You might be better off posting your question on the Linux Mint forums since it concern LM 14 that being said there were some problems with some of the Nvidia drivers I think in the 295 series.
    Which driver did you install and how did you install it?

    LM forums are here
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    10

    Re: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    thank you . i've posted my results there .

    i used update manager then additional drivers . i might go back to nouveau until this is resolved . argh .


  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,433
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    try the experimental 310 series driver that one worked well for me here.

    if that does not work for you go back.
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    10

    Re: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    yes!!! i tryed 310 beta as you said it works great . i've had one x crash but after numerous reboots no hiccups .

    another related problem i've fixed . my ubuntu "triple boot" driver process was through terminal . i installed 304, purged and then installed 310 . so much workarounds . i'm happy i have my os's running .

    thank yoh .

  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,433
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: LM14 Cinnamon: Fatal Server Error

    Your Welcome and Enjoy
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •