Results 1 to 4 of 4

Thread: 2 ATI Cards, 3 Monitors

  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    2

    2 ATI Cards, 3 Monitors

    Hello

    I am working on the following Problem: I have two ati 5870 cards. On one I have connectet 1 Monitor via DVI, on the other I have connected two via DVI. Unfortunately I cant all of the three working at once. I know there is quite some material in the web on this topic but even do i was trying and searching quite extensively for some time i could not find a solution.

    Depending on my xorg.conf file (i tried quite a lot of configurations) only one or the other two are working. with the following xorg.conf file on is displaying the graphical stuff an the other two just a black terminal where i can not start an xserver:

    Code:
    Section "Device"
        Identifier "ATI0"
        Driver "radeon"
        BusID "PCI:2:0:0"
        #Option "ZaphodHeads" "DVI-0"
        Screen 0
    EndSection
    
    
    Section "Device"
        Identifier "ATI1"
        Driver "radeon"
        BusID "PCI:7:0:0"
        #Option "ZaphodHeads" "DVI-1"
        Screen 1
    EndSection
    
    #-------Monitors Here----------------------
    Section "Monitor"
        Identifier "DVI-0"
        # Option "Primary" "On"
        Option "DPMS" "true"
        # Option "PreferredMode" "1920x1200"
        # Option "TargetRefresh" "60"
        # Option "Rotate" "normal"
        # Option "Disable" "false"
    EndSection
    
    
    Section "Monitor"
        Identifier "DVI-1"
        Option "DPMS" "true"
        # Option "PreferredMode" "800x600"
        # Option "TargetRefresh" "60"
        # Option "Rotate" "normal"
        # Option "Disable" "false"
    EndSection
    
    
    Section "Monitor"
        Identifier "DVI-2"
        Option "DPMS" "true"
        # Option "PreferredMode" "800x600"
        # Option "TargetRefresh" "60"
        # Option "Rotate" "normal"
        # Option "Disable" "false"
    EndSection
    
    #-------Screens Here---------------------
    Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device "ATI0"
        Monitor "DVI-0"
        DefaultDepth 24
        SubSection "Display"
            Depth 24
            #Modes "1920x1200"
        EndSubSection
    EndSection
    
    
    Section "Screen"
        Identifier "Screen1"
        Device "ATI1"
        Monitor "DVI-1"
        DefaultDepth 24
        SubSection "Display"
            Depth 24
            #Modes "800x600"
        EndSubSection
    EndSection
    
    
    Section "Screen"
        Identifier "Screen2"
        Device "ATI2"
        Monitor "DVI-2"
        DefaultDepth 24
        SubSection "Display"
            Depth 24
            #Modes "1920x1200"
        EndSubSection
    EndSection
    
    #---------Server Configuration---------
    Section "ServerLayout"
        Identifier "Default Layout"
        Screen "Screen0"
        Screen "Screen1" RightOf "Screen0"
        #Screen "Screen2" RightOf "Screen2"
    EndSection
    
    
    #--------Server Flags----------------
    Section "ServerFlags"
     Option "Xinerama" "1"
    EndSection
    Video Cards:
    Code:
      *-display               
           description: VGA compatible controller
           product: Cypress XT [Radeon HD 5870]
           vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:07:00.0
           version: 00
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=radeon latency=0
           resources: irq:87 memory:d0000000-dfffffff memory:fe9e0000-fe9fffff ioport:e000(size=256) memory:fe9c0000-fe9dffff
      *-display
           description: VGA compatible controller
           product: Cypress XT [Radeon HD 5870]
           vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:02:00.0
           version: 00
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=radeon latency=0
           resources: irq:89 memory:c0000000-cfffffff memory:fe4e0000-fe4fffff ioport:a000(size=256) memory:fe4c0000-fe4dffff
    lspci | grep VGA output:
    Code:
         02:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Cypress XT [Radeon HD 5870]
    07:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Cypress XT [Radeon HD 5870]
    But only one monitor seems to be detected:
    Code:
    grep 'Output.*connected' /var/log/Xorg.0.log
    [  3251.049] (II) RADEON(0): Output DisplayPort-1 disconnected
    [  3251.049] (II) RADEON(0): Output HDMI-1 disconnected
    [  3251.049] (II) RADEON(0): Output DVI-2 disconnected
    [  3251.049] (II) RADEON(0): Output DVI-3 connected
    Any help on this topic would be appreciated. Thank you a lot.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    England
    Beans
    40
    Distro
    Xubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: 2 ATI Cards, 3 Monitors

    Have you tried using the proprietary AMD/ATI drivers?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    2

    Re: 2 ATI Cards, 3 Monitors

    Thank you for your reply! Yes but I ran into the same problem.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Trondheim, Norway
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: 2 ATI Cards, 3 Monitors

    I have the same problem on Ubuntu 12.10. I only get the display to show me the two monitors connected to one of the graphic cards. The last card I've tried the proprietary AMD/ATI driver and to be frank, that the opposite of helping...
    gnome-control-center only shows two displays present.

    I've got two Radeon HD 7000 cards:
    Code:
    twh@eden:~$ sudo lshw -short | grep '\ display\ '
    /0/100/1/0                   display        Caicos [Radeon HD 7000 Series]
    /0/100/1c.4/0                display        Caicos [Radeon HD 7000 Series]
    dmesg shows the card on 0000:03:00.0 being enabled, and the card on 0000:01:00.0 does not have the same "enabeling device" line.
    Code:
    twh@eden:~$ dmesg  | grep '\ radeon\ '
    [    2.977084] [drm] radeon defaulting to kernel modesetting.
    [    2.977086] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
    [    2.979869] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 1024M 0x0000000000000000 - 0x000000003FFFFFFF (1024M used)
    [    2.979872] radeon 0000:01:00.0: GTT: 512M 0x0000000040000000 - 0x000000005FFFFFFF
    [    2.985385] radeon 0000:01:00.0: irq 45 for MSI/MSI-X
    [    2.985394] radeon 0000:01:00.0: radeon: using MSI.
    [    3.090874] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
    [    3.090876] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0xffff88041649ec00
    [    3.193406] [drm] Initialized radeon 2.18.0 20080528 for 0000:01:00.0 on minor 0
    [    3.193434] radeon 0000:03:00.0: enabling device (0000 -> 0003)
    [    3.799310] radeon 0000:03:00.0: VRAM: 1024M 0x0000000000000000 - 0x000000003FFFFFFF (1024M used)
    [    3.799311] radeon 0000:03:00.0: GTT: 512M 0x0000000040000000 - 0x000000005FFFFFFF
    [    3.803819] radeon 0000:03:00.0: irq 49 for MSI/MSI-X
    [    3.803836] radeon 0000:03:00.0: radeon: using MSI.
    [    3.810188] radeon 0000:03:00.0: WB enabled
    [    3.810190] radeon 0000:03:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0xffff880412328c00
    [    3.892088] [drm] Initialized radeon 2.18.0 20080528 for 0000:03:00.0 on minor 1
    Does anyone have any ideas?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •