Results 1 to 5 of 5

Thread: Scheme issue with latest 2.6 fixes

  1. #1
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    2

    Scheme issue with latest 2.6 fixes

    I upgraded to the latest fixes and now when starting my frontend and secondary backend are failing. From the logs it keep reporting it can't get the lock to run the scheme update yet all 3 systems are using the same build.

    mythtv_0.26.0+fixes.20130118.8f8274a-0ubuntu0

    Has anyone found a workaround for this bug?

    Thanks
    Robert

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aotearoha
    Beans
    2,661
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Scheme issue with latest 2.6 fixes

    Schema upgrade:
    You must ensure that all FEs & BEs are stopped (& stay stopped).
    Then run "mythtv-setup" on master backend.

    Can stop backend on a system using upstart:
    sudo service mythtv-backend stop

    The mechanisms used to launch BE & FE are many & varied..

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    2

    Re: Scheme issue with latest 2.6 fixes

    Quote Originally Posted by BicyclerBoy View Post
    Schema upgrade:
    You must ensure that all FEs & BEs are stopped (& stay stopped).
    Then run "mythtv-setup" on master backend.

    Can stop backend on a system using upstart:
    sudo service mythtv-backend stop

    The mechanisms used to launch BE & FE are many & varied..
    I am running a standard Mythbuntu 10.04 install. I ran mythtv-setup and both backends are coming up fine now but the front end boots up to a blue screen and just sits there.

    I enable verbose logging but I am not seeing anything in the log suggesting what is wrong.

    Thanks
    Robert

    Sorry my mistake. I am running 12.04 not 10.04. I am rebuilding the front-end it might be some kind of nvidia driver issue.
    Last edited by rmiddle; January 26th, 2013 at 06:11 AM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aotearoha
    Beans
    2,661
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Scheme issue with latest 2.6 fixes

    Is the blue screen the mythtv theme default wallpaper ?

    stop/kill any mythfrontend process(es) & then launch from terminal

    mythfrontend -v all

    Check you don't have some crazy crash-auto-restart script..

    Note the logging (rsyslog or syslog) changed in 0.25 & has changed again (slightly) with 0.26.
    Probably only matters if you build from source.

    But because you are using 0.26+fixes on old 10.04 (so do I) there could be incorrect start up scripts w.r.t. rsyslog-ging etc..

    I use the upstart job script & rsyslog setup from mythtv.org:
    http://www.mythtv.org/wiki/Upstart_m..._Configuration
    http://www.mythtv.org/wiki/Simple_rsyslog_Configuration

    The frontend is launched from menu/icon/media-key & start script.
    Last edited by BicyclerBoy; January 21st, 2013 at 08:24 PM.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Oregon
    Beans
    4,298
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Scheme issue with latest 2.6 fixes

    The Ubuntu/Mythbuntu packages don't include 0.26 for 10.04 (build issues). If you guys are building from source, great. If not, where did you get your packages?

    http://www.mythbuntu.org/repos
    *Don't PM me directly for support, open a new thread
    *Looking for a MythTV quick start guide?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •