Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 47

Thread: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

  1. #21
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Just to be clear, the 'Auto Ethernet' that I'm talking about is not the one you wrote in (and then removed from) your /etc/network/interfaces file - I meant the one that shows up in the GUI list of Wired network connections

    YES. The only Wired Connection now available in the Network Connections applet is

    HomeRunTuners.

    that has a MAC address of: 00:18D:01:A7:99

    and it is to connect automatically, available to all users and Method (of connecting) is

    Link-Local only

    Require IPv4 is UNCHECKED
    AMD Athlon II X4 620, 4gig ddr2-800, m/b MSI K9N6PGM2, 1T SATA, EVGA 9500GT, Brother MFC-240C prntr, LG DVD-rom GSA-H55N

  2. #22
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    5,347

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Do you have multiple network cards? Your previous posts show eth0 as having H/W (MAC) address 40:61:86:06:56:14

    Or maybe you are using MAC cloning?

    Maybe you should delete ALL the listed wired connections and start from scratch with a new, clean Link-Local connection definition - making sure that it's using eth0

  3. #23
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Ubuntuland
    Beans
    2,118
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Exclamation Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Is the cable between the computer and the HD Homerun a crossover cable?

    If not, then you need a hub or something in between.
    24 beers in a case, 24 hours in a day. Coincidence? I think not!

    Saucy Salamander 64 bit, AMD Phenom II 955 Quad Core 3.2GHz, GeForce 8300
    8G PC2-6400 RAM, 128 GB SSD, Twin 1TB SATA 7200 RPM RAID0

  4. #24
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    5,347

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Hi Slim, I agree that's usually the case but it should not be necessary for the HDHomeRun devices - see here --> http://www.silicondust.com/forum/viewtopic.php?t=4088

    I have confirmed that mine works just fine with a regular (non crossover) cable (although mine is a different - possible newer - version, the auto-MDX feature is supposedly there from 2007)

  5. #25
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Quote Originally Posted by Slim Odds View Post
    Is the cable between the computer and the HD Homerun a crossover cable?

    If not, then you need a hub or something in between.

    Please see attached screenshots of cable and it's plugs.
    Attached Images Attached Images
    AMD Athlon II X4 620, 4gig ddr2-800, m/b MSI K9N6PGM2, 1T SATA, EVGA 9500GT, Brother MFC-240C prntr, LG DVD-rom GSA-H55N

  6. #26
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Do you have multiple network cards? Your previous posts show eth0 as having H/W (MAC) address 40:61:86:06:56:14

    My bad, I tried to configure the wired connection myself. That connnection has been deleted.

    Or maybe you are using MAC cloning?

    Nope, just as I said, above.

    Maybe you should delete ALL the listed wired connections and start from scratch with a new, clean Link-Local connection definition - making sure that it's using eth0

    I have deleted ALL wired connections. I have "Added" a new wired, link-local connection. Please see attached screenshots re above paragraph.
    Attached Images Attached Images
    AMD Athlon II X4 620, 4gig ddr2-800, m/b MSI K9N6PGM2, 1T SATA, EVGA 9500GT, Brother MFC-240C prntr, LG DVD-rom GSA-H55N

  7. #27
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,131
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Quote Originally Posted by Slim Odds View Post
    Is the cable between the computer and the HD Homerun a crossover cable?

    If not, then you need a hub or something in between.
    Crossover detection can be set with:
    Code:
    sudo modprobe -r forcedeth
    sudo modprobe forcedeth phy_cross=1
    Please do so and now try to connect. If it helps, we'll need to write a quick configuration file to make it persistent.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  8. #28
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Detection done.

    Is this it?

    From ifconfig:

    inet addr:169.254.4.60 Bcast:169.254.255.255 Mask:255.255.0.0

    Ethernet connectivity LED on device still flashes.

    Net' Mgr. shows named Wired Network connection as connected.

    However, HDHomeRun Config at last shows most recent firmware version and can scan for tv signal and show individual channel signal strength. MythTV Config still reports no connectivity.
    Last edited by Mark_in_Hollywood; January 19th, 2013 at 04:34 AM. Reason: ?
    AMD Athlon II X4 620, 4gig ddr2-800, m/b MSI K9N6PGM2, 1T SATA, EVGA 9500GT, Brother MFC-240C prntr, LG DVD-rom GSA-H55N

  9. #29
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,131
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    Knowing nothing about the device in question, it looks very good to me. Back to our regularly scheduled guru, steeldriver.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  10. #30
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rumplestiltskin, Cal.
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Is DHCP installed by default in ver. 12.04 LTS?

    What about making it persistent?
    AMD Athlon II X4 620, 4gig ddr2-800, m/b MSI K9N6PGM2, 1T SATA, EVGA 9500GT, Brother MFC-240C prntr, LG DVD-rom GSA-H55N

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •