Results 1 to 2 of 2

Thread: webcam not working in Dell inspiron 14

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2

    Exclamation webcam not working in Dell inspiron 14

    Hi
    I have integrated webcam and it is not working. I tried cheese , camorama and xawtv and cheese says "No device found"

    Below are few details I have collected-

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ xawtv
    This is xawtv-3.102, running on Linux/x86_64 (3.2.0-23-generic)
    xinerama 0: 1366x768+0+0
    vid-open-auto: failed to open a capture device
    vid-open: could not find a suitable videodev
    no video grabber device available

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsmod|grep videodev
    videodev 98259 1 uvcvideo
    v4l2_compat_ioctl32 17128 1 videodev
    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsmod|grep uvcvideo
    uvcvideo 72627 0
    videodev 98259 1 uvcvideo

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsusb
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
    Bus 002 Device 004: ID 0cf3:3005 Atheros Communications, Inc. AR3011 Bluetooth

    If anyone knows about fix, let me know

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2

    Re: webcam not working in Dell inspiron 14

    Quote Originally Posted by mailfromsaurabh View Post
    Hi
    I have integrated webcam and it is not working. I tried cheese , camorama and xawtv and cheese says "No device found"

    Below are few details I have collected-

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ xawtv
    This is xawtv-3.102, running on Linux/x86_64 (3.2.0-23-generic)
    xinerama 0: 1366x768+0+0
    vid-open-auto: failed to open a capture device
    vid-open: could not find a suitable videodev
    no video grabber device available

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsmod|grep videodev
    videodev 98259 1 uvcvideo
    v4l2_compat_ioctl32 17128 1 videodev
    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsmod|grep uvcvideo
    uvcvideo 72627 0
    videodev 98259 1 uvcvideo

    saurabh@saurabh-Dell-System-Inspiron-N4110 ~ $ lsusb
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
    Bus 002 Device 004: ID 0cf3:3005 Atheros Communications, Inc. AR3011 Bluetooth

    If anyone knows about fix, let me know
    Correction I have Dell Inspiron N4110 in specific.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •