Results 1 to 2 of 2

Thread: external RAID enclosure with eSata not picked up (no portmultiplier)

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    2

    external RAID enclosure with eSata not picked up (no portmultiplier)

    Hi guys, I posted this same question already on askubuntu, but maybe it was the wrong platform to search for help on such a specific problem, hopefully somebody can give me a helping hand here.




    On to my problem:


    I've got an External enclosure with 2x1TB hard-disks working in RAID0 mode formatted with ntfs, the whole thing is supposed to be connected via eSata. The problem seems to be that my motherboard doesn't support port multiplying on my eSata connector, so Ubuntu is seeing it as one big disk but isn't able to mount it due to a read write error. In the error message it is telling me to use dmraid if I'm using a soft/fakeraid, which I guess I do, but since ubuntu only sees one big disk where there's actually two, dmraid errors with "no raid disks".


    I've got a few different BIOS options in which mode to run my sata controller SATA, RAID, AHCI. I'm running in AHCI mode, tried the others too but that didn't seem to make a difference.


    If I switch to my old windows installation on the same computer the enclosure is getting picked up and I can browse my files. So I guess the problem is that ubuntu can't cope with my hard disks because of no port multiplying support? I could hook it up with USB2.0 but I'd really like the additional speed of my eSata port, is there a way to get this running?


    Some Infos:
    PC: ZBOX HD-ND22
    Chipset: NVIDIA ION
    Ubuntu: 12.10 i686
    Kernel: 3.5.0-19-generic
    Parts of Syslog: http://paste.ubuntu.com/1420234/
    ntfs-3g and dmraid: http://paste.ubuntu.com/1420251/
    Enclosure: Stardom sohoraid sr2 http://stardom.com.tw/sohoraid_sr2_spec.html (old usb2.0/esata version)




    I hope those are the most important bits, if I missed anything important I'll be happy to get more information if you tell me what's missing.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    2

    Re: external RAID enclosure with eSata not picked up (no portmultiplier)

    I seem to be very lonely with that problem, does anybody have a clue where I could get support for this? It runs on windows on the same computer so it must be possible to get it working on ubuntu too?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •